Exclusiv Marcel Ciolacu, despre disputa Rareș Bogdan - Bogdan Aurescu: „E o perioadă în care mai cedează și nervii”

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu pes
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, premierul desemnat al României. Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit la Digi24 despre disputa dintre europarlamentarul PNL Rareș Bogdan și ministrul de Externe Bogdan Aurescu. El a spus că politicienii ar trebui să-și cântărească vorbele, mai ales într-o perioadă tensionată. Ciolacu a evitat să spună dacă Aurescu va mai face parte din guvern după rotativa din mai.

„E o perioadă în care mai cedează și nervii. Ar trebui să ne cântărim foarte bine vorbele, ca și politicieni, mai ales dacă mai ocupăm și funcții în Guvernul României sau suntem europarlamentari. Dacă extrapolez, aș putea spune că deodată PNL este rusofil, dacă mergem pe o logică de rea-credință. Dar este totuși membru în coaliție”, a spus Ciolacu.

„Trebuie să fim foarte atenți în această perioadă. Nu este un fenomen rusofil în România, nu a fost niciodată”, a adăugat el.

Întrebat la cine s-a referit Rareș Bogdan, când a spus că statul l-a numit pe Aurescu în guvern, nu PNL, Ciolacu a răspuns: „Eu nu sunt... eu sunt președinte al Camerei Deputaților. Trebuie să dea explicații dacă s-a referit la cineva anume, la președintele țării, la altcineva. Știm că Rareș Bogdan a fost jurnalist, poate acesta este discursul domniei sale. Oricum, toate aceste fricțiuni și aceste supape și crăpături nu fac bine nu numai clasei politice, nu numai coaliției, nu fac bine românilor într-o astfel de perioadă încă tensionată”.

El a evitat să dea un răspuns la întrebarea dacă Bogdan Aurescu va face parte din guvernul lui Ciolacu, după rotativa din mai.

„În luna mai, înainte de rotație, cu siguranță primul ministru o să prezinte o evaluare a miniștrilor, de unde vom pleca cu aceste discuții”, a spus el.

Declarațiile lui Ciolacu vin după ce prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declanșat un atac la adresa ministrului de externe Bogdan Aurescu, în condițiile în care șeful diplomației este un tehnocrat de carieră, numit în funcție prin dorința Președintelui Klaus Iohannis de a avea la MAE un specialist în diplomație, și nu un om de partid.

Rareș Bogdan a declarat, duminică, într-o emisiune televizată, că ministrul Aurescu a fost pus în funcție de „statul român”, și că ar trebui demis din funcție. Bogdan Aurescu a ripostat, luni, într-o declarație fără precedent pentru un diplomat extrem de reținut în afirmații politice, spunând că a fi atacat de Rareș Bogdan este ca și cum ar fi atacat de Sputnik.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri