Marcel Ciolacu: Relaţia cu SUA este una puternică şi va continua să se dezvolte

Data publicării:
Kathleen Kavalec și Marcel Ciolacu.
Kathleen Kavalec și Marcel Ciolacu. Foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Relaţia bilaterală dintre România şi SUA este una puternică şi va continua să se dezvolte în special în domeniile securităţii, energiei şi investiţiilor, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, în cadrul întâlnirii avute marţi cu Kathleen Kavalec, ambasadorul SUA la Bucureşti.

„Parteneriatul strategic dintre ţările noastre este esenţial pentru a asigura stabilitatea şi securitatea regiunii noastre şi pentru a genera un sprijin consistent şi eficient Ucrainei, atât în contextul agresiunii ruse, cât şi în viitorul proces de reconstrucţie a ţării. Securizarea coridoarelor energetice, diversificarea pieţelor noastre energetice şi colaborarea la viitoarea politică energetică sunt, de asemenea, priorităţi pe care vrem să le aliniem cu obiectivele SUA în regiunea Mării Negre”, a scris Ciolacu pe Facebook, potrivit Agerpres.

El a pledat pentru o prezenţă mai mare a investiţiilor din SUA, în special în ceea ce priveşte tehnologiile de energie curată, gaze şi reactoare de mici dimensiuni.

„În plus, i-am transmis doamnei ambasador că vom continua să adoptăm măsuri şi politici publice pentru protejarea drepturilor femeilor, dar şi în vederea sprijinirii eforturilor de combatere a traficului de persoane în întreaga regiune”, a mai scris Ciolacu.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri