Maşini noi pentru deputaţi. Camera vrea să cumpere 50 de autoturisme

Data publicării:
masini deputati

Camera Deputaţilor vrea să cumpere 50 de autoturisme, valoarea estimată a contractului depăşind 3,3 milioane de lei (aproape 750.000 de euro). 

Potrivit anunţului din sistemul de licitaţii publice, deputaţii vor maşini nou-nouţe, fabricate anul acesta. Autoturismele trebuie să fie Euro 5, negre, diesel şi cu tracţiune integrală

Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut.

Suma – 3,3 milioane de lei - va fi asigurată din bugetul de stat.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 23 septembrie.

Deputaţii vor să se folosească de programul Rabla pentru aceste achiziţii. Camera Deputaţilor va oferi un voucher de 6.500 lei pentru fiecare maşină restul sumei fiind acoperit din bugetul propriu.

Valeriu Zgonea spunea că este necesară schimbarea parcului auto, motivând că multe autoturisme au deja 13 ani vechime şi 700.00 de kilometri la bord.

De noile maşini nu vor beneficia deputaţii simpli, ci membri Biroului Permanent, şefii comisiilor de specialitate şi liderii grupurilor parlamentare.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea, declara la începutul lunii, că există, la nivelul Camerei, un deficit de 13 milioane de lei.

Tot atunci, Biroul Permanent a aprobat mai multe măsuri pentru reducerea cheltuielilor. Printre acestea se afla şi aceea ca fiecare deputat sau senator care nu are maşină de la Parlament sau renunţă la maşină să primească o sumă în cuantum de 1.000 de lei, reprezentând cheltuielile de transport din circumscripţia electorală, precum şi plafonarea cotei de carburant.

La sfârşitul lunii iunie, preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Valeriu Zgonea, l-a somat pe omologul de la conducerea Senatului, pe liberalul Crin Antonescu, să achite datoria de 2 milioane de lei pe care senatorii o au la bugetul deputaţilor.

Suma reprezenta contravaloarea unor facturi pentru utilităţi. Mai mult, Valeriu Zgonea îi ameninţa pe senatori că le va imputa şi penalităţi de întârziere.

La începutul anului, deputaţii au primit de la buget 198 de milioane de lei, iar senatorii - 85 de milioane de lei. Banii ar fi trebuit să le ajungă pentru tot anul, dar deja s-au terminat. Aşa că, speră la o suplimentare acceptată de guvern, chiar dacă premierul Victor Ponta i-a avertizat, încă de luna trecută, că nu vor primi nimic în plus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri