Mesajul lui Traian Băsescu pentru politicieni: Depolitizaţi ANAF şi veţi avea venituri la buget

Data publicării:
traian basescu 5 cotroceni 8 oct-2

 

"Ne plângem că nu adunăm veniturile prognozate, deşi economia creşte. Depolitizaţi ANAF-ul şi în câţiva ani veţi avea veniturile la bugetul de stat, este mesajul meu către politicieni. De la centru, până la şefii judeţeni ai ANAF-ului. Lăsaţi profesioniştii să lucreze", a spus Traian Băsescu, la bilanţul Serviciului Român de Informaţii.

Şeful statului a precizat că nu spune acest lucru doar acum, ci l-a spus în timpul Guvernelor Tăriceanu şi Boc şi o spune şi în timpul Guvernului Ponta. "Niciun partid nu a reuşit să reziste tentaţiei politizării, şi atunci, de bună seamă, fiind numiri politice la ANAF, unii vor fi protejaţi, alţii hăituiţi, pentru că politrucul vrea să îşi păstreze funcţia", a mai spus şeful statului, adăugând că poţi să îţi păstrezi funcţia şi să promovezi, fără a fi implicat politic.

Traian Băsescu a arătat că este un mesaj pe care îl dă astăzi, la ultimul bilanţ al SRI fin mandatul său de preşedinte, şi a povestit că în 2009, tot la un bilanţ al Serviciului, spunea că speră să participe şi la cel din 2010. "Astăzi, în 2014, le spun că în 2015 sigur nu voi mai participa la bilanţ".

"SRI este o mărturie ce performanţe atinge o instituţie dacă este depolitizată", a mai spus Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri