Sari la conținut

Mesajul premierului Tudose de Ziua Naţională a României

Premierul Mihai Tudose a transmis, pe pagina sa de Facebook, un mesaj de Ziua Naţională a României. Premierul se află la parada militară de la Arcul de Triumf.

„Sărbătorim astăzi Ziua Naţională, ziua Marii Uniri de la 1918, cu încrederea şi speranţa confirmării unei noi pagini de istorie pentru România, pentru români. 1 Decembrie 1918 a făcut ca România să devină unită şi respectată, iar istoria a demonstrat că acest moment a deschis drumul către o perioadă de modernizare a ţării. Misiunea noastră este să contribuim în mod concret la dezvoltarea României şi să asigurăm servicii publice mai bune - asistenţă medicală de calitate, un sistem de educaţie performant, infrastructură adaptată nevoilor prezentului - şi prosperitate fiecărui român”, a scris premierul.

Mihai Tudose precizează că 1 Decembrie le-a adus românilor demnitate şi îndeplinirea idealului naţional.

„Centenarul Marii Uniri este angajamentul nostru pentru redefinirea valorilor naţionale. Centenarul Marii Uniri va fi nu doar un moment de marcare a istoriei, ci şi un punct de reper pentru repunerea la locul cuvenit a identităţii naţionale. La mulţi ani, România! La mulţi ani românilor din ţară şi de pretutindeni! La mulţi ani tuturor celor care trăiesc în România!”, mai scrie şeful Guvernului, potrivit News.ro.

Premierul Tudose asistă din tribuna oficială, alături de preşedintele Klaus Iohannis, la parada militară de la Arcul de Triumf.