Exclusiv Mihai Tudose: Voturile la europarlamentare pentru partidele extremiste sunt voturi aruncate pe geam. Nimeni nu votează propunerile lor

Data actualizării: Data publicării:
mihai tudose in studioul digi24
Mihai Tudose, europarlamentar PSD, a spus vineri seara, în exclusivitate la emisiunea LIVE cu Rotaru și Kiss de la Digi24, că „marea bătălie la europarlamentare este între partea bună și partea rea”.

Mihai Tudose, europarlamentar PSD, a spus vineri seara, în exclusivitate la emisiunea LIVE cu Rotaru și Kiss de la Digi24, că „marea bătălie la europarlamentare este între partea bună și partea rea”, și a explicat această afirmație, prin faptul că avem „partide care sunt frecventabile în discuțiile cu Bruxellesul”, iar reprezentanții acestor formațiuni vor putea influența politica europeană în ceea ce privește România, și „vom avea voturi aruncate pe geam”. „Voturile aruncate pe geam vor fi cele date partidelor extremiste”, pentru că nimeni nu negociază cu reprezentanții acestora, spune Tudose, iar propunerile lor întotdeauna sunt respinse „din principiu”.

Alexandru Rotaru, jurnalist Digi24.ro: Sunteți șeful de campanie pentru europarlamentare. O bătălie destul de puternică pentru locurile de la Bruxelles. Cine va deschide lista la PSD?

Mihai Tudose, europarlamentar PSD: Când se va face lista veți vedea. Nu am făcut listele nici noi, nici liberalii.

Marea bătălie la europarlamentare este între partea bună și partea rea. Avem partide care sunt eligibile și frecventabile în discuțiile cu Bruxellesul, partide a căror reprezentanți acolo vor putea influența politica europeană în ceea ce privește România, și vom avea voturi aruncate pe geam.

Voturile aruncate pe geam vor fi cele date partidelor extremiste. Toți reprezentanții extremiști, și azi când stăm de vorbă, și în mandatul viitor, stau într-un colț și au un așa-numit „cordon sanitar”. Nu se ferește nimeni să vorbească pe față de acest lucru.

Sunt izolați complet de la orice negocieri, și se poate verifica ce spun. Noi primim niște liste în zilele de vot, unde scrie – la chestia aia votezi împotrivă, și ai și justificare, „că asta contravine cu ceva...”. La toate propunerile acestui grup izolat de extremiști, la justificarea votului „împotrivă” scrie: „din principiu”. Adică „din principiu” nu-i băgăm în seamă.

Dacă aceste partide i-au un reprezentant, sau 10, acei oameni nu vor putea reprezenta sub nicio formă România, pentru că nu-i bagă nimeni în seamă.

Asta este realitatea.

Robert Kiss, jurnalist Digi24.ro: Recent, în emisiunea LIVE, spunea un alt europarlamentar, coleg de coaliție, Siegfried Mureșan, că nu se așteaptă ca partidele extremiste să aibă mai mult de 25% la sută din Parlamentul European.

Mihai Tudose: Este corect. Dar, vă dați seama ce ar înseamna un sfert din voturi să nu le ai? Fiindcă, una e ca România să pună pe masă 33 de voturi cu care să puteam influența, să jucăm pentru interesele țării, și alta e să te duci acolo și să spui că noi suntem 33, dar de fapt suntem 20 cu care putem sta de vorbă.

Deci asta ar fi marea miză a acestor alegeri europarlamentare. Alegătorii să înțeleagă ce înseamnă votul util. Au de ales între partidele de stânga, de dreapta, ok, dar stai aici. Orice deviație înseamnă vot aruncat pe geam.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri