Sari la conținut

Mihăiță Calimente, deputat PNL: PMP poate participa la reunificarea dreptei, dacă se eliberează de Traian Băsescu și influențele sale

„Cu PDL este clar că vom avea discuții, aceste discuții probabil că vor fi și finalizate”, a spus deputatul în emisiunea „24 într-o oră” de la Digi24. „Dreapta trebuie să se unifice. Că anumite personaje din partea dreaptă, care nu sunt frecventabile, nu vor face parte...”, a mai spus liberalul.

Întrebat la cine se referă, Mihăiță Calimente a precizat că e vorba, în primul rând, de președintele Traian Băsescu. „Păi a ți-l aduce pe președintele Traian Băsescu într-o alianță de dreapta e să repeți istoria din 2007, când el a distrus această alianță D.A.”, a afirmat deputatul liberal.

Întrebat dacă PMP ar putea fi la masa negocierilor, Calimente a răspuns: „Și PMP-ul poate fi, însă el trebuie să se elibereze de Traian Băsescu și de influențele lui Traian Băsescu”.

Despre Forța Civică, el a spus:. „De ce nu?” și a adăugat: „Mai ales că dl Ungureanu a fost liberal, dl Predoiu a fost liberal, dl. Stolojan a fost președintele Partidului Național Liberal, dl. Flutur a fost liberal. Despre ce vorbim? Practic vorbim despre o reînchegare a dreptei liberale”, a explicat Mihăiță Calimente.

În ceea ce privește denumirea sub care se va unifica dreapta și dacă va fi vorba de o refacere a PNL sau de o formațiune în care PDL ar fi dominantul, Calimente a spus că este vorba despre o refacere a unei drepte de tip liberal și „până una-alta, partidul care a avut, totuși, cel mai bun rezultat în aceste alegeri este Partidul Național Liberal”.