Ministerul Turismului. În octombrie, dădea gratis mașini, acum cumpără altele

Data actualizării: Data publicării:
BOGDAN_GHEORGHE_TRIF_180129_AUDIERE_CABINET_DANCILA_010_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Instituția condusă de Bogdan Trif a cumpărat 25 de autoturisme printr-o licitație deschisă la care s-a prezentat un singur ofertant. Prețul total plătit de Ministerul Turismului: 1,68 milioane lei fără TVA. În luna octombrie 2017, aceeași instituție a mai achiziționat autoturisme în valoare de peste 650.000 lei. Și, tot atunci, anunța că oferă altor instituții publice, fără plată, cinci autovehicule.

BOGDAN_GHEORGHE_TRIF_180129_AUDIERE_CABINET_DANCILA_010_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Conform anunțului publicat în SEAP, Ministerul Turismului a atribuit contractul pe 30 ianuarie 2018 societății Renault Commercial Roumanie SRL. Este vorba de 25 de autoturisme pentru care ministerul plătește 1,68 milioane lei fără TVA. Adică, circa 2 milioane lei cu TVA sau aproximativ 433.000 euro.

Potrivit condițiilor impuse în caietul de sarcini, autovehiculele cumpărate ar trebui să fie pe motorină, cu tracțiune integrală, și să aibă „minim (sic!) 100 CP”, multiple sisteme de siguranță, computer de bord, sistem de navigație cu harta Europei inclusă, jante de aliaj ușor, anvelope de iarnă și de vară.

În octombrie 2017, același minister anunța că a cumpărat 10 autoturisme, tot de la Renault Commercial Roumanie, în valoare de 649.198 lei fără TVA. Și atunci a fost vorba de licitație deschisă la care s-a prezentat un singur ofertant.

Tot atunci, Ministerul Turismului anunța că oferă fără plată, prin transfer, altor instituţii publice, cinci autoturisme. Cele cinci maşini erau un autoturism Daewoo Nubira II, două maşini Renault Clio, un Seat Ibiza şi o Dacia Logan (MCV).

La începutul lunii februarie 2018, Ministerul Turismului a intrat în vizorul presei după ce portalul romania.travel, site-ul oficial al turismului românesc din ultimii ani, a fost suspendat pentru neplata taxei anuale. Portalul a fost reactivat după ce ministrul Trif ar fi plătit, din salariul său, taxa pentru deținerea domeniului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri