Miniștri încurcați în explicații. Liviu Dragnea: „Victor Ponta e plecat din țară. Nu știu, poate fi și în vizită oficială”

Data publicării:
Liviu Dragnea la sediul DNA captura

Ministrul de externe, Titus Corlăţean spune că premierul Victor Ponta nu se va întâlni cu Victoria Nuland pentru că programul şefului guvernului este prea încărcat şi nu a putut fi modificat.

Cât de încărcat este însă Programul prim-ministrului nu ştie nimeni, deoarece agenda sa publică este goală. Vicepremierul Liviu Dragnea are o altă explicaţie pentru faptul că premierul evită o discuţie.

Nu am discutat cu domnul Ponta în ultimele zile pentru ca domnul Ponta este plecat din ţară în ultimele zile, a plecat după ședința de Guvern (...) Nu știu, poate fi și în vizită oficială. Nu mă informează, nu m-a informat”, a spus Liviu Dragnea.

O altă necunoscută este ţara în care a plecat Victor Ponta. Contactat de gândul.info, purtătorul de cuvânt al guvernului, Mirel Palada, spune că şi-a luat liber.

„Îmi pare rău, sunt în Austria, în concediu. Este foarte fain aici, e zăpadă, e singura declaraţie oficială pe care pot să v-o dau”, a spus Mirel Palada.

Jurnalistul Emil Hurezeanu spune că premierul e „la schi in Austria”.

„Să nu intre în logica accidentelor de vacanță ale doamnei Merkel, nu merg mai departe pentru că domnul Ponta e departe de a fi un performer de genul lui Schumacher”, a adăugat el.

Unul dintre consilierii premierului, Georgy Frunda, susţine că şeful guvernului nu are niciun motiv să se se vadă cu oficialul american.

„Nu e România o colonie și refuz această idee, că vine să inspecteze în România (...) Mi se pare normal ca doamna Nuland să se întâlnească cu domnul Corlăţean, acesta e nivelul paralel.

Premierul României poate să discute, eventual, cu Secretarul de Stat", a spus el, citat de ziare.com.

Vizita confirmă ca avem o problemă de țară care se cheama USL. Vizita în sine este un blam pentru Guvernul Ponta și pentru Crin Antonescu pentru că au aplicat lovituri demolatoare statului de drept și funcționării justiției în România prin declarații și prin măsuri ca modificarea peste noapte a Codului Penal, fără transparență”, a spus la rândul său Cătălin Predoiu.

Nu este pentru prima oară când guvernul american trimite emisari în România, în urma unor suspiciuni de încălcare a statului de drept şi a independenţei justiţiei. În august 2012, după suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, a venit la Bucureşti Philip Gordon, predecesorul Victoriei Nuland. El a atras atunci atenţia autorităţilor de la Bucureşti să respecte regulile unui stat democratic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri