Ministrul Finanțelor s-a consultat cu patronatele din mediul privat pe măsurile fiscale și digitalizarea ANAF

Data actualizării: Data publicării:
marcel bolos
Foto: Marcel Boloș/ Facebook

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, spune, într-un mesaj pe Facebook, că s-a consultat miercuri cu Camera de Comerţ Americană pe pachetul de măsuri fiscale pentru redresarea deficitului și pentru digitalizarea ANAF, subliniind că „nu trebuie luată nicio măsură fără să implicăm și să ascultăm vocile cetățenilor și să desfășurăm consultări cuprinzătoare”. Acesta a mai precizat că discuții asemănătoare a avut zilele trecute și cu RoAlimenta, Romanian Business Leaders, Asociaţia Patronală a Industriei de Software și Servicii sau Asociația Națională pentru Băuturi Răcoritoare.

„Nicio decizie fără consultare

Ministerul Finanţelor își continuă rolul de integrator al propunerilor fiscal-bugetare ce vor fi cuprinse în pachetul pe care coaliția de guvernare îl vrea pentru a ajunge la o consolidare echilibrată a bugetului de stat. 

În tot acest proces am fost cât se poate de ferm: nu trebuie luată nicio măsură fără să implicăm și să ascultăm vocile cetățenilor și să desfășurăm consultări cuprinzătoare. 

În fiecare zi alocăm timp acestor consultări. Acest proces implică diferite părți interesate din societatea noastră, inclusiv reprezentanți ai mediului de afaceri, organizații non-guvernamentale, sindicate, experți în economie și finanțe. 

Astăzi am avut o discuție cu AmCham Romania (Camera de Comerţ Americană), care ne-a oferit perspective valoroase pe tema pachetului de măsuri pentru redresarea deficitului și pentru digitalizarea Agenția Națională de Administrare Fiscală. Discuții asemănătoare am mai avut zilele trecute cu RoAlimenta, Romanian Business Leaders, Asociaţia Patronală a Industriei de Software și Servicii sau Asociația Națională pentru Băuturi Răcoritoare. Și acestea sunt doar câteva exemple. 

Măsurile pot avea un impact semnificativ asupra societății, asupra economiei și asupra mediului de afaceri. Tocmai de aceea, trebuie să luăm în considerare toate perspectivele și să luăm decizii înțelepte, echitabile și bine fundamentate. 

Vă mai asigur că orice act normativ care va avea semnatura instituției noastre va respecta trasparent toate etapele de elaborare, avizare și aprobare”, arată mesajul lui Marcel Boloș.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a anunțat că a avut miercuri o întâlnire cu reprezentanții Confederației Patronale „Concordia” și ai Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România și a explicat că mediul de afaceri trebuie să rămână „cel puțin la fel de puternic pentru a putea reprezenta în continuare motorul dezvoltării României”. Oamenii de afaceri susțin că vor un cadru fiscal predictibil și echilibrat.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri