Sari la conținut
News Alert

Mircea Geoană şi Marian Vanghelie îşi lansează partidul

O mie de invitaţi vor veni la Romexpo pentru a susţine noua formaţiune. Va fi lansată şi o platformă politică numită Mişcarea România Noastră. Cei doi lideri spun că 20 de parlamentari ar urma să se alăture noului partid. Cei mai mulţi - de la PSD.

Mircea Geoană şi Marian Vanghelie au fost excluşi din PSD în noiembrie anul trecut, după ce Victor Ponta a pierdut alegerile, fiind acuzaţi de complot împotriva actualei conduceri. Încă de atunci Mircea Geoană şi Marian Vanghelie vorbeau despre un proiect politic, o alternativă la stânga dominată de PSD.

La începutul anului, au fost înregistrate de către consiliera lui Mircea Geoană la OSIM două mărci: „Partidul Social Democrat Independent” şi „Partidul Social Democraţiei Independente”. Iar deputatul Oana Niculescu Mizil, care are o relaţie cu Marian Vanghelie, a depus şi ea o cerere pentru marca „Partidul Social Democrat Independent”. De la momentul excluderii, cei doi foşti social-democrat au purtat negocieri cu parlamentari din mai toate taberele. Surse declară că li s-au alăturat 20 de parlamentari. Deocamdată, doar 13 nume au fost dezvăluite. Este vorba despre nouă social-democraţi, un senator conservator şi trei foşti parlamentari PPDD, acum neafiliaţi.

Foştii colegi din conducerea PSD spun că nu îşi fac probleme în privinţa majorităţii din Parlament, chiar dacă Mircea Geoană şi Marian Vanghelie au anunţat şi că mulţi parlamentari social-democraţi ar urma să voteze pentru căderea Guvernului Ponta.

„Avem zece în plus. Am înțeles că un coleg și-a anunțat intenția să se înscrie în formațiunea domnului Geoană”, a spus Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD. „Foarte mulți oameni sunt iritați față de atitudinea lui Mircea Geoană. După CEX, când au fost excluși, au tot sunat”, a spus Liviu Dragnea. Cel mai probabil, Mircea Geoană va fi preşedintele noului partid, secondat de primarul Sectorului 5.