Modificările la noua lege a turismului. Trif: Vor fi metode de control tip „mystery guest”

Data actualizării: Data publicării:
litoral marea neagra vama corturi plaja
FOTO; Shutterstock

Inspectori sub acoperire în turism. Vor fi folosiţi de organele de control, pentru a descoperi neregulile din spaţiile de cazare şi din staţiuni. Guvernul a modificat legea turismului, pentru a permite verificările incognito. O altă schimbare e legată de site-urile de turism care promovează unităţi de cazare neclasificate. Amenzile pentru a astfel de fapte au crescut substaţial.

plaja oameni litoral crop1 - GettyImages - 21 iulie 2015
FOTO: Gulliver/ Getty Images

„În noua lege a turismului sunt şi noutăţi în domeniu, cum ar fi noile metode de control tip „mystery guest”. Aceasta este o măsură în plus prin care Ministerul Turismului se va putea asigura că nivelul serviciilor turistice este la standarde corespunzătoare. Practic, inspectorii de control de la Ministerul Turismului vor putea efectua controale fără să-şi decline identitatea până la sfârşitul controlului pentru a beneficia de o experienţă reală a oricărui turist”, declară Bogdan Trif, ministrul Turismului.

O altă prevedere introduce obligativitatea pentru administratorii site-urilor sau platformelor dedicate închirierii de spaţii de cazare de a nu promova anunţurile pentru structuri neclasificate sau neînregistrate.

„Era o problemă extrem de spinoasă care afecta inclusiv mediul privat, dar şi calitatea serviciilor pe care le ofereau turiştilor. O să avem sancţiuni extrem de drastice pentru cei care promovează pe site-uri sau sub alt mod aceste structuri neclasificate", a menționat Trif.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri