Momente vesele cu bugetul în Parlament

Data publicării:
29012013 20buget-46558

La Comisia de sănătate s-a vorbit despre mult şi în contradictoriu despre coplată. Şi pentru că era un domeniu medical, a apărut în discuţie şi lecitina.

„Coplata a fost introdusă de guvernul Boc în primul acord cu FMI, să știm de unde plecăm și unii au memoria scurtă. Datoria noastră este să le dăm lecitină”, a spus Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii.

Vă rog să vă păstraţi lecitina pentru pentru pacienții sistemului de sănătate. Vă rog să vă păstrați comportamentul colegial pe care îl cunoaștem de multă vreme, lecitină când iesiți de la comisie”, a comentat rapid deputatul PDL Petru Movilă.

„Sper să nu mai fiu întrerupt”, a replicat Nicolaescu.

Parlamentarii nu au avut de adăugat multe despre bugetul stabilit pentru justiţie. Dimpotrivă, unul dintre aleşi a decis să mai taie din banii pentru Agenţia Naţională pentru Integritate.

„Dacă USL spune că la ANI dăm atâţia, eu o să fiu de cord cu USL, dar eu cred că o să-i dăm foarte puţini bani lui ANI, ca să se înveţe minte ani pentru că nu e cuminte”, a spus deputatul George Becali.

La Comisia de educaţie, bugetul propus de guvern a primit o lovitură puternică chiar din partea unui parlamentar coleg de partid cu premierul.

Dacă un premier tânăr, un ministru de finanțe tânăr, un ministru al bugetului mult mai tânăr găsesc să copie de la cap la coadă bugetul lui Gherghina, atunci mă întreb de ce am cheltuit bani cu dânșii pentru școală. Sunt cifre la a treia zecimală copiate din bugetul lui Boc. Înseamnă că a fost bun bugetul lui Boc”, a comentat Anghel Stanciu, deputat PSD.

Aleşii au lucrat zi lumină să dea gata bugetul în comisiile de specialitate. Spre deosebire de alţi ani, aleşii puterii au simţit o oarecare frustrare că nu pot depune, ca altădată, mii de amendamente pentru bisericile şi spațiile verzi din colegiile lor. Prim-ministrul le-a cerut să fie chibzuiţi cu proiecte pe banii statului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri