Monica Macovei: Klaus Iohannis – un candidat slab, care nu a dovedit încă nimic în politica națională și internațională

Data publicării:
macovei

Europarlamentarul spune că Iohannis este „rezultatul oficial al negocierilor de culise și al unui proces de selecție lipsit de transparență în interiorul celor două partide”.

Monica Macovei îi reproșează lui Klaus Iohannis incapacitatea de a-i mobiliza pe nehotărâți și pe cei dezamăgiți de politică. În plus, spune fostul ministru al Justiției, nici nu a fost confirmat în vreo luptă electorală majoră pentru dreapta.

„Actualul președinte al PNL este un candidat slab, fără experiență politică relevantă la nivel național sau internațional. Astăzi a susținut că nu vrea să fie parte a jocului politic, pentru că vrea să schimbe regulile jocului. Să nu uităm însă că este contrazis chiar de propriul CV - a fost desemnat premier, în 2009, de către PSD, PNL şi Voiculescu”, spune Monica Macovei.

„Domnul Iohannis nu reprezintă cea mai bună soluție pentru a ne asigura că Ponta va fi învins în lupta pentru Cotroceni, iar România va evolua în bine”, conchide europarlamentarul.

Într-o înregistrare postată pe site-ul Macoveipresedinte.ro, europarlamentarul Monica Macovei şi-a anunţat oficial săptămâna trecută candidatura la alegerile prezidenţiale din această toamnă. Demersul a fost criticat de liderii democrat-liberali, dar şi de preşedintele Traian Băsescu.

Klaus Iohannis a fost anunțat, oficial, luni, drept candidatul PNL şi PDL la preşedinţia României. El l-a surclasat pe Cătălin Predoiu în sondajele interne comandate de cele două partide. Cel din urmă rămâne însă cu promisiunea că va fi susţinut pentru a prelua şefia Guvernului, dacă Victor Ponta va fi demis printr-o eventuală moţiune de cenzură după alegeri.  

Klaus Iohannis vrea să impună modelul de administraţie aplicat la primăria municipiului Sibiu, oraş pe care îl conduce de 14 ani. El se prezintă ca fiind un candidat care vrea seriozitate şi nu gălăgie şi spectacol.

Desemnarea lui Klaus Iohannis vine după sondajele de opinie comandate de cele două partide au arătat că liberalul ar avea mai multe şanse în faţa lui Victor Ponta decât fostul ministru Cătălin Predoiu.

Miercuri, militanţii celor două partide încep strângerea de semnături pentru candidatura lui Klaus Ioahannis.

Liderul PNL îşi propune să pornească într-un turneu de forţă prin toate judeţele ţării. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri