Motreanu: CE va finanţa studiul de fezabilitate pentru construirea unui nou pod peste Dunăre între Giurgiu şi Ruse

Data publicării:
podd
Foto: Facebook/Dan Motreanu

Preşedintele PNL Giurgiu, europarlarmanetarul Dan Motreanu, a anunțat miercuri că studiul de fezabilitate pentru construirea unui nou pod peste Dunăre între Giurgiu şi Ruse, în valoare de 7 milioane de euro, va fi finanţat de Comisia Europeană.

„Comisia Europeană va finanţa studiul de fezabilitate pentru construirea unui nou pod peste Dunăre între Giurgiu şi Ruse. Studiul de fezabilitate este în valoare de şapte milioane de euro. În etapa următoare, ţara noastră va putea solicita finanţarea construirii podului din fonduri UE”, a scris, miercuri, pe Facebook, Dan Motreanu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Liderul PNL Giurgiu afirmă că va fi al treilea pod peste Dunăre între România şi Bulgaria şi al doilea dintre Giurgiu şi Ruse.

„Eu sper ca lucrurile să se mişte cât mai repede, să poate să aplice şi pentru finanţarea efectivă a lucrărilor. În acest moment proiectul este depus doar ca un pod rutier, cu opţiune pentru feroviar. Eu sper să fie un pod şi pentru traficul feroviar, pentru că este pe acest Coridor Nord-Sud, care trebuie să fie deservit de o trecere modernă peste Dunăre”, a afirmat Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, citată în postarea europarlamentarului liberal.

Motreanu afirmă că lungimea podului va fi de doi kilometri şi va fi realizată infrastructură de acces de 15 kilometri pe partea română şi 15 kilometri pe partea bulgară.

„Noul pod Giurgiu-Ruse ar urma să fie construit în apropierea celui existent, iar podul actual va fi folosit în continuare. În aprilie 2022, premierii de atunci ai României şi Bulgariei, Nicolae Ciucă şi Kiril Petkov, au discutat despre realizarea acestui pod şi a altor patru poduri peste Dunăre”, a mai transmis Motreanu.

Acesta afirmă că, în noiembrie 2022, a discutat cu Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, despre stadiul proiectelor finanţate din fonduri UE care pot contribui la dezvoltarea judeţului Giurgiu, inclusiv despre noul pod şi despre dragarea Dunării.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri