Nicolae Ciucă, după anunțul lui Andrei Baciu: „Nu a fost nevoie să-i cer demisia. A fost o demisie de onoare”

Data publicării:
ID224668_INQUAM_Photos_George_Calin
Președintele PNL, Nicolae Ciucă. Foto: INQUAM Photos/ George Călin

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni că nu a fost nevoie să-i ceară lui Andrei Baciu să se retragă de la şefia CNAS, menţionând că a fost o demisie de onoare, ca urmare a faptului că numele său a apărut în dosarul DNA privind achiziţia de vaccinuri anti-COVID.

„Am vorbit cu domnul Baciu, nu a fost nevoie să-i cer demisia. A fost o demisie de onoare, considerând că, odată ce i-a fost vehiculat numele în acel dosar, îşi va da demisia de la Casa de Sănătate”, a afirmat Nicolae Ciucă luni, înaintea şedinţei conducerii PNL, întrebat dacă i-a cerut lui Andrei Baciu să-şi dea demisia de la CNAS, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă Florin Cîţu, care se acuzat în acelaşi dosar, va rămâne în partid, liderul PNL a precizat: „Atât timp cât dosarul nu a fost trimis în judecată, aşa cum este prevăzut în statut, nu trebuie să-şi dea demisia din partid”.

El a completat că Florin Cîţu nu şi-a dat demisia din grupul senatorilor PNL.

Andrei Baciu, care şi-a anunţat luni dimineaţa demisia din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, s-a prezentat la sediul DNA pentru a fi audiat în dosarul privind achiziţia de vaccinuri împotriva COVID-19, în care prejudiciul ar fi de peste un miliard de euro.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri