Nicolae Ciucă, la Chișinău: Republica Moldova se bucură de un capital de simpatie fără precedent la nivel european şi internaţional

Data actualizării: Data publicării:
nicolae ciuca si dorin recean sustin declaratii de presa
Nicolae Ciucă, la Chișinău: Republica Moldova se bucură de un capital de simpatie fără precedent la nivel european şi internaţional. FOTO: captură Facebook Dorin Recean

Premierul Nicolae Ciucă, aflat joi la Chişinău, a declarat că Republica Moldova se bucură de un capital de simpatie fără precedent la nivel european şi internaţional.

"Republica Moldova se bucură de un capital de simpatie fără precedent la nivel european şi internaţional. Acesta trebuie să fie în continuare fructificat pentru a construi o Republică Moldova mai sigură, mai prosperă şi mai europeană. Trebuie de asemenea valorificat pentru a transforma Republica Moldova într-un stat furnizor de stabilitate în regiune, în interesul cetăţenilor săi şi, deopotrivă, al Uniunii Europene", a afirmat premierul, într-o conferinţă de presă comună susţinută alături de prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean.

În acest context, Nicolae Ciucă l-a asigurat pe Dorin Recean de "întreg sprijinul Guvernului României" pentru îndeplinirea obiectivelor pe care şi le-a asumat Executivul de la Chişinău.

"Sunt convins că doar prin această colaborare şi deschidere la dialog vom reuşi să vă sprijinim în demersul pe care dumneavoastră vi l-aţi asumat", a spus Nicolae Ciucă.

Şeful Executivului de la Bucureşti şi-a exprimat încrederea în "voinţa politică" a Guvernului de la Chişinău şi în capacitatea acestuia de a găsi "soluţii durabile şi echilibrate", care să reaşeze pe temelii concrete sistemul de justiţie, în beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova.

Nicolae Ciucă: Consolidarea mediului de securitate - pe agenda noastră de discuţii

Totodată, în cadrul discuțiilor, Nicolae Ciucă a subliniat că un punct important pe agenda discuțiilor este consolidarea mediului de securitate din Republica Moldova.

"Consolidarea mediului de securitate şi asigurarea tuturor costurilor necesare combaterii oricăror forme de destabilizare reprezintă un obiectiv important pe agenda noastră de discuţii şi cred că la fel este consolidarea relaţiilor economice, astfel încât să putem să creăm un cadru prin care cetăţenii Republicii Moldova să poată să resimtă că se iau măsuri în vederea îmbunătăţirii nivelului de trai, care este un obiectiv comun al nostru", a afirmat Ciucă.

Discuţiile dintre şeful Executivului de la Bucureşti şi omologul său moldovean au loc în prezenţa unor membri ai celor două Cabinete.

La Chișinău, Nicolae Ciucă este însoţit de ministru Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, precum şi de şeful Cancelariei, Mircea Abrudean.

Premierul României a avut o întrevedere şi cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

În cadrul vizitei oficiale de la Chişinău, Ciucă se va întâlni şi cu şeful Parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu.

De asemenea, el va avea, la sediul Mitropoliei Basarabiei, o întrevedere cu înalţii prelaţi de la Chişinău.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri