Nicolae Ciucă: Manifestul PPE care cere aderarea României la Schengen e o victorie pentru țara noastră 

Data publicării:
ciuca nicolae
Liderul PNL, Nicolae Ciucă. FOTO: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, miercuri, că manifestul electoral al PPE care cere aderarea cât mai curând posibil a ţării noastre la Spaţiul Schengen reprezintă „o victorie pentru România”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„O victorie pentru România, la Congresul PPE: manifestul electoral al Partidului Popular European, care cere aderarea cât mai curând posibil a României la Spaţiul Schengen, a fost adoptat în unanimitate. Austria nu a mai votat împotrivă. De la Bucureşti, astăzi, s-a auzit clar şi răspicat în întreaga Europă: România trebuie să intre cu drepturi depline în Spaţiul Schengen. PPE, cea mai puternică familie europeană, adoptă la Bucureşti manifestul „Europa noastră, o casă bună şi sigură pentru popoarele noastre””, a scris Ciucă pe Facebook.

El a enumerat „punctele cheie” din manifest: PPE susţine intrarea deplină în Schengen a României şi Bulgariei, ridicând nu doar controalele aeriene şi navale, ci şi cele la graniţele terestre, cât mai curând posibil; securitatea europeană şi siguranţa economică a tuturor statelor de pe continent, urmând ca PPE să propună crearea cadrului legislativ pentru intrarea în funcţie a două noi roluri cheie - un comisar european pe securitate şi apărare şi altul pentru IMM-uri.

„Vrem o Europă sigură şi prietenoasă în materie de taxe, care sprijină mediul de afaceri”, a mai scris Ciucă.

Manifestul electoral mai vizează o Uniune competitivă, care susţine antreprenorii, tinerii şi fermierii.

„Vrem ca politicile de mediu să meargă împreună cu cele economice şi sociale. Ţinta de reducere cu 55% a emisiilor de carbon rămâne în picioare, dar trebuie ca specialiştii şi piaţa să decidă care sunt cele mai bune tehnologii pentru a obţine neutralitatea emisiilor de carbon, până în 2050”, a adăugat Ciucă.

Potrivit postării liderului PNL, „strategia PPE pentru extinderea Uniunii Europene cuprinde nu doar Ucraina, Republica Moldova şi Georgia, ci şi Balcanii de Vest, acest plan fiind un angajament ferm pentru consolidarea şi extinderea valorilor europene în regiunea noastră”.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri