Nicolae Ciucă susține că economia României o poate depăși pe a Poloniei în 2025

Data actualizării: Data publicării:
Prim-ministrul Nicolae Ciucă participă la alegerile Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali, în București, joi 16 martie 2023.
Nicolae Ciucă, Foto: George Călin / Inquam Photos

România are o perspectivă economică ce îi va permite ca în 2025 să depășească Polonia ca PIB, după ce în 2022 a depășit Ungaria, a afirmat președintele PNL Nicolae Ciucă.

„Guvernarea liberală înseamnă accent pe investiţii, susţinând în acelaşi timp şi segmentele vulnerabile ale populaţiei. Partidul Naţional Liberal a implementat politici astfel încât România să aibă o creştere economică solidă, în pofida crizelor succesive de la nivel mondial”, a transmis preşedintele PNL într-o emisiune TV, potrivit News.ro.

Ciucă susține că economia României o poate depăși pe a Poloniei în 2025.

„Ne-am stabilit un nou obiectiv de ţară, accederea la OCDE care înseamnă, după aderarea la Alianţa Nord-Atlantică şi UE, un obiectiv major pentru România şi, desigur, avem o perspectivă economică bazată pe un potenţial propriu pe care trebuie să o ducem mai departe ţinând cont că după rezultatele, după cifrele pe care le-au difuzat agenţiile de rating, România are o perspectivă de evoluţie economică ce îi va permite în 2025 să depăşească Polonia ca PIB, după ce în 2022 am depăşit Ungaria şi alte ţări, despre care nici nu ne gândeam cu ceva ani în urmă, ceea ce înseamnă că se poate.

„Acest lucru trebuie să ne dea încredere în noi înşine, înseamnă că vom putea să creştem şi să ne consolidăm. Asta trebuie să facem. Cetăţenii romani asta aşteaptă de la noi, să poată să se mândrească prin ceea ce fac ei înşişi”, mai afirmă Ciucă.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri