Noul ministru al Afacerilor Europene: România își va respecta angajamentele

Data publicării:
George Ciamba la microfon
George Ciamba, nominalizat să preia portofoliul Afacerilor Europene

Noul ministru delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, care şi-a preluat mandatul miercuri, a dat asigurări cu privire la onorarea angajamentelor asumate de România, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis Agerpres.

george ciamba agerpres_9795455
George Ciamba a preluat portofoliul Afacerilor Europene / Sursa: Agerpres

Potrivit sursei citate, Ciamba a preluat coordonarea întregului proces de pregătire privind exercitarea de către România a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.

El a subliniat "importanţa preluării Preşedinţiei Consiliului UE şi a dat asigurări cu privire la onorarea angajamentelor asumate de România, care va acţiona ca partener european dedicat consolidării proiectului european", punctează MAE.

George Ciamba a arătat că echipa Ministerului Afacerilor Externe pe care o conduce are resursele şi capacitatea de a asigura o preşedinţie de succes a Consiliului UE în primul semestru al anului viitor.

Ministrul delegat a evidenţiat că mobilizarea tuturor eforturilor pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite se bucură de susţinerea tuturor factorilor de decizie la nivel naţional.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri