Sari la conținut

O nouă dispută Iohannis - Dragnea

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la Strasbourg, că va examina cu atenţie bugetele pe anul 2017 ale tuturor instituţiilor din zona securităţii naţionale, atrăgând atenţia ”nimeni nu are voie să se joace” cu securitatea naţională. În replică, Liviu Dragnea a afirmat că reducerile de bugete ale serviciilor secrete nu s-au făcut „cu barda”.

Klaus Iohannis a spus că va studia cu atenţie nu doar dacă este respectat angajamentul României faţă de NATO de a aloca 2% din PIB pentru apărare.

”Pentru mine un punct extrem de important va fi bugetul pe securitate naţională şi asta nu înseamnă nu doar armata. O să mă uit cu foarte mare atenţie pentru că, indiferent de jocurile politice, cu securitatea naţională nu are voie să se joace nimeni (...) Dacă intrăm în zone de revanşisme politice, am face o mare eroare”, a declarat Klaus Iohannis.

Liderul PSD Liviu Dragnea a afirmat la un post de televiziune că reducerile de bugete ale serviciilor secrete nu s-au făcut ”cu barda”, fiind vorba de amânarea unor investiţii în derulare şi reducerea cheltuielilor cu bunuri şi servicii.

Nu s-a lucrat cu barda, s-a discutat cu fiecare în parte. Nu are nimeni de gând să pună sub semnul întrebării funcţionarea acestor instituţii, însă unele investiţii în derulare, unele cheltuieli cu bunuri şi servicii mai pot să aştepte”, a declarat Liviu Dragnea, invitat fiind să confirme sau nu dacă a fost redus bugetul SRI.

Preşedintele PSD a arătat că sunt ordonatori principali de credite al căror bugete au crescut spectaculos în ultimii ani, fără o justificare reală. Liviu Dragnea a arătat că reducerile din acest an oricum nu sunt de amplitudinea creşterilor din ultimii ani. El a dat exemplul Administraţiei Prezidenţiale care, în 2017, va avea bugetul mai mic decât în 2016, dar mai mare decât în 2015.

FOTO Agerpres

Pe aceeași temă