Olguța Vasilescu, despre candidatul PSD la Primăria Capitalei: „Gabi e nerăbdătoare, ea a fost anunțată deja”

Data actualizării: Data publicării:
olguta
Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu. Foto: Captură video Digi24

Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a spus marți, în emisiunea Jurnalul de seară, la Digi24, că Gabriela Firea este candidatul PSD la Primăria Capitalei, fiind desemnată de organizația locală, precizând totodată că premierul Marcel Ciolacu a spus deja acest lucru la finalul anului trecut. În contextul în care Firea a declarat că este în continuare candidat la candidatură, Olguța Vasilescu a spus: „E mai nerăbdătoare Gabi, dar eu zic că e anunțată deja”.  Primărița a mai subliniat că în luna februarie vor fi desemnați toți candidații PSD, „mai ales dacă se dorește să fie alegeri comasate”. 

Cosmin Prelipceanu: Ce se întâmplă la Primăria Capitalei din punctul de vedere PSD?

Olguța Vasilescu, primarul Craiovei: Cred că ce se întâmplă și la Craiova. Cred că este organizația locală cea care a desemnat-o pe Gabi Firea și urmează să se pronunțe Biroul Permanent Național, exact ca în cazul meu.

Cosmin Prelipceanu: Dar ați văzut că Gabriela Firea e nemulțumită că e candidat la candidatură, îl tot somează pe Marcel Ciolacu să facă anunțul. Marcel Ciolacu nu-l face. Cum e?

Olguța Vasilescu, primarul Craiovei: E mai nerăbdătoare Gabi, dar eu zic că e anunțată deja. La ultimul interviu pe care l-a avut premierul Marcel Ciolacu anul trecut asta a spus. Probabil sunt încă discuții în coaliție, chiar nu știu. Sunt tot felul de sondaje care se fac în ultima perioadă.

Cosmin Prelipceanu:Unul dintre scenarii e că însuși Marcel Ciolacu va fi candidatul la Primăria Capitalei.

Olguța Vasilescu, primarul Craiovei: Eu nu cred. Nu-l cred pe Marcel Ciolacu să vrea să intre într-o astfel de competiție. Marcel Ciolacu este prim-ministrul României și cred că își dorește să continue ca prim-ministru al României, cel puțin anul acesta.

Cosmin Prelipceanu: Gabi Firea spuneți că se grăbește că e candidat pentru că organizația din care face parte, pe care o conduce, a desemnat-o, și totuși anunțul nu vine. Mai există bănuiala că asta ține depinde de alte negocieri, iar candidatura la Capitală ar intra într-o negociere mai mare. Să înțelegem asta?

Olguța Vasilescu, primarul Craiovei: Nu vine, cum nu vine nici în cazul meu și nici în cazul altor candidați. Deocamdată sunt doar organizațiile locale, cele care și-au stabilit candidații și mai departe rămâne să vedem. Cred că luna acesta vom avea deja candidații desemnați, mai ales dacă se dorește să fie alegeri comasate, este deja târziu.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri