Opoziția se plânge că doar puterea discută cu delegația Comisiei de la Veneția

Data actualizării: Data publicării:
Stelian Ion USR

Ședința de marți a Comisiei Juridice a Camerei Deputaților s-a amânat pentru ca președintele Comisiei, Eugen Nicolicea (PSD), să poată discuta cu reprezentanții Comisiei de la Veneția, aflați în vizită în România. Informația a fost furnizată de deputatul USR Stelian Ion, care susține și că discuția a fost ținută la secret, astfel încât parlamentarii opoziției să nu își poată spune punctul de vedere.

„Pentru mine a fost un șoc, pentru că la ora 2 aveam programată ședința Comisiei juridice. O colegă a noastră din Comisie, reprezentantă a PSD, ne-a informat că domnul preşedinte al Comisiei, domnul Nicolicea, stă de vorbă cu reprezentanții Comisiei de la Veneția și lucrul ăsta mi s-a părut fabulos. Adică, nu am fost, nici de această dată, invitați la aceste discuții. Niciun reprezentant al partidelor din opoziție, așa cum s-a mai întâmplat și dățile trecute, când au venit reprezentanți ai Comisiei Europene. (...) De data asta, vin reprezentanți ai Comisiei de la Veneția, nici măcar nu știm cine a venit, pentru că nu s-a spus în spațiul public”, a declarat presei deputatul USR Stelian Ion.

În opinia acestuia, discuțiile cu delegația Comisiei de la Veneția ar putea avea ca subiect atât legile Justiției, cât și modificarea Codurilor penale.

„Cred că au venit pentru a se interesa de legile Justiției, pentru a afla chiar de la parlamentarii români, numai că domnul Nicolicea, chiar dacă este președinte al Comisiei Juridice, ar trebui să dea posibilitatea și celorlalți parlamentari membri în Comisiile Juridice și membri în Comisia specială Iordache să își spună punctul de vedere”, a mai spus Stelian Ion.

Pe site-ul Camerei Deputaților nu este anunțată nici o întâlnire a parlamentarilor români cu reprezentanți ai Comisiei de la Veneția.

Până acum, două dintre legile Justiției - Statutul magistraților și legea privind organizarea judiciară - au fost găsite de Curtea Constituțională ca având prevederi care nu sunt conforme cu Legea fundamentală. A treia lege, cea privind organizarea și funcționarea CSM, va primi un verdict de la CCR pe 13 februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri