Orban spune că proiectele de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor ar putea fi dezbătute mâine

Data publicării:
plenul parlamentului
Legislativul ar putea dezbate mâine eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat că cele trei proiecte de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, inițiate de PNL, USR-PLUS și PSD, ar putea fi puse pe ordinea de zi a plenului de miercuri a Parlamentului, dacă o va permite procedura. El a precizat că în cel târziu o săptămână parlamentarii se vor reuni pentru a dezbate și vota actele normative.

“Birourile Permanente Reunite au decis să trimită către Comisia de statut, care urmează să se constituie la primul punct al ordinii de zi al plenului de miercuri. Comisia de statut a fost sesizată cu trei proiecte de lege privind desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari – unul de la PNL, unul de la USR-PLUS, unul de la PSD.

Am trimis Comisiei de statut pentru întocmirea raportului, deoarece am cerut ca în cadrul plenului consituirea Comisiei de statut să fie la primul punct, în măsura în care va fi posibil”, a afirmat liderul PNL.

De asemenea, acesta a spus că dacă va fi posibil ca această comisie să lucreze miercuri în același timp cu plenul, proiectele de lege ar putea fi introduse pe ordinea de zi de mâine.

“Dacă nu, la prima ședință. Am comandat un termen foarte scurt pentru raport, de maxim o săptămână”.

Dan Barna a anunța luni că în coaliție s-a decis ca la prima ședință de plen reunit, programată miercuri, să fie inclusă pe ordinea de zi inițiativa de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Însă, la ședința Birourilor Permanente Reunite de marți dimineață, conducerea Parlamentului a decis să trimită inițativa la comisie astfel încât să fie obținute toate avizele și să fie îndepliniți pașii procedurali.

La ședința BPR, social democrații au solicitat organizarea unui plen reunit chiar marți pentru eliminarea pensiilor speciale, însă propunerea a fost respinsă.

Liderul de grup al PSD, Alfred Simonis, a acuzat, marți, PNL și USR-PLUS că “tergiversează” procedura privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri