Sari la conținut

PDL și-a lansat candidații pentru alegerile europarlamentare în acorduri de muzică populară

Democrat-liberalii spun că și-ar dori cel puțin șapte mandate de europarlamentar.

Muzica populară a însufleţit discursurile electorale ale candidatilor şi i-a înviorat brusc pe cei 4.000 de simpatizanţi democrat-liberali veniţi din toate colţurile ţării.

Într-o atmosferă mai degrabă de spectacol decât de reuniune politică, singurii care şi-au adus aminte de ce s-au strâns la Sala Palatului au fost liderii partidului.

Cătălin Predoiu, prim-vicepresedinte PDL: „Avem o listă care este mai bună decât a stângii, avem o listă care este o speranță pentru România. Să-i susținem cu toată energia!"

Monica Macovei, europarlamentar PDL: „Dragi prieteni, suntem mulți, suntem puternici, știți vorba aceea, ce nu te omoară te întărește!”

Unul cate unul au fost prezentanți toți candidații în frunte cu Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu și Marian Jean Marinescu.

Nu au lipsit însă nici atacurile la adresa foștilor colegi înscriși acum în Mișcarea Populară.

Cezar Preda, deputat PDL: „România poate fi și altfel decât mincinoasă, România nu trebuie neapărat să fie în blugi sau în ițari, România trebuie să fie demnă și Europa să-i fie în fiecare casă, iar în privința costumului pe care Blaga l-a îmbrăcat, cel de președinte, să știți că buldogii nu au murit, sunt și vor apăra PDL!"

Însă, pentru preşedintele partidului, Vasile Blaga, adversarii sunt social-democraţii şi liberalii. Mitingurile anti-USL, organizate în trecut de PDL, par strategia stategia de mobilizare pe care mizezază şi acum liderul democrat-liberal.

Vasile Blaga, preşedintele PDL: „Au transmis puterii USL-iste de atunci că există alternativă la acea guvernare păcătoasă și nenorocită: PDL. Trăiască PDL, iubiți-l, cine-l trădează își trădează inima. Iubiți PDL că merită. Doamne ajută, mult succes!”