Peste 1000 de oameni la protestul Mişcării Populare. Au cerut alegeri anticipate, demisia Guvernului şi a Parlamentului

Data publicării:
miscarea

Modificările aduse de parlamentari Codului Penal au fost contestate de peste 1000 de membri ai Mişcării Populare adunaţi sâmbătă în Piaţa Victoriei din Capitală. Oamenii au protestat şi i-au acuzat pe reprezentanţii Puterii că vor să controleze Justiţia.

Timp de două ore, peste 1000 de oameni au scandat lozinci împotriva liderilor Uniunii Social Liberale. Principala nemulţumire a protestatarilor o reprezintă modificările aduse Codului Penal.

Nu suntem solidari cu o astfel de manifestare a celor din USL. Ţara este a noastră, a românilor, şi nu vrem să fim trataţi aşa cum ei ne prezintă în Europa”, a declarat cu aceastp ocazie Gelu Vişan, un membu al Partidului Mişcarea Populară.

Este dorinţa acestui guvern de a aduce ţara în zona Asiei Centrale, acolo unde sunt dictaturi de familie. Astăzi, România sângerează şi are nevoie de curajul opiniei celor care înţeleg că s-a întâmplat o monstruozitate în Parlament”, a declarat un alt protestatar.

Reprezentanţii formaţiunii ieşiţi în stradă au cerut demisia Guvernului şi Parlamentului, alături de declanşarea alegerilor anticipate.

La miting au participat şi Daniel Funeriu şi Teodor Baconschi, foşti miniştri în Cabinetul condus de Emil Boc. „USL şi majoritatea pe care se bazează nu au reflexe europene”, a spus Teodor Baconschi. „Trebuie să fii alfabetizat din punctul ăsta de vedere; trezirea conştiinţei civice este obligatorie şi noi contăm pe ecoul acestor proteste publice ale Mişcării Populare în societate”, a adăugat fostul ministru de Externe.

Pe o schimbare provocată de vocea străzii mizează şi unul dintre fondatorii Mişcării Populare, Cristian Diaconescu. Şeful Administraţiei Prezidenţiale a mărturisit la Digi24, în emisiunea Kilometrul 0, că s-a aflat şi el printre manifestanţi.

Încep să cred din ce în ce mai mult că soluţia e numai în stradă. Se dovedeşte necesară. Cât despre eficienţă, o să vedem. Dar se dovedeşte necesară”, a spus consilierul prezidenţial la Digi24.

Acesta a fost al doilea miting organizat de reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară în Bucureşti în ultima săptămână.

Ole, Ole, Ole! Victor Ponta nu uita, România nu e a ta!”:


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri