Piața Victoriei. În loc de proteste, colinde de Crăciun, grație Primăriei Capitalei

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu firea dragnea

Conform unui protocol semnat de Primăria Municipiului București, Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS și Centrul Cultural al municipiului București – ARCUB, în Piața Victoriei va fi organizat un târg de Crăciun. Târgul propriu-zis va fi în perioada 5-17 decembrie, dar zona va fi ocupată mai mult timp, deoarece mai sunt necesare trei-patru zile înaintea deschiderii și după închidere pentru amenajare, respectiv strângerea căsuțelor și a decorurilor.

Jurnalista Nicoleta Savin, care a consultat protocolul semnat de instituția condusă de Gabriela Firea (PSD), relatează pe 360news.ro detalii din document.

Scena, în suprafață de 10 x 12 metri va fi amplasată în alveola centrală, cu spatele către parcul Kiseleff, iar corturile și containerele vor fi amplasate stânga-dreapta față de aceasta. Totodată, în spațiul destinat evenimentului vor fi amplasate un număr de aproximativ 30 de căsuțe”, se arată în protocol.

Documentul delimitează clar aria în care va avea loc festivalul la care organizatorii speră să aibă cel puțin 50.000 de vizitatori în cele 12 zile. Alveola centrală este mărginită de prelungirea Bulevardului Iancu de Hunedoara, prelungirea str. Paris, prelungirea Bulevardului Aviatorilor și a Șoselei Kiseleff.

Citește și ”Ce se ascunde în spatele mesajului SUA. Tillerson a aflat informații despre Dragnea chiar de la vârful PSD”

Protocolul mai menționează toate aprobările ce trebuie obținute de la Poliția locală, Administrația Străzilor, RATB, dar și atribuțiile legate de pază, salubrizare, asistență medicală, evitarea poluării fonice, eliminarea situațiilor generatoare de risc, rezolvarea problemelor de aprovizionare, parcare, restricții de trafic etc

„Se stabilește ca persoane responsabile pentru conducerea adunărilor publice pe doamna Simion Elena Andreea și pe doamna Olivia Pareșcura”, se mai arată în documentul consultat de jurnalista Nicoleta Savin.

Manifestarea se va numi „Târg de sărbători - festival de colinde și obiceiuri de iarnă”, este organizată de PMB, Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS și Centrul Cultural al municipiului București – ARCUB, în perioada 5-17 decembrie.

În intervalul 1-4 decembrie platoul din Piața Victoriei va fi amenajat, iar perioada 18-20 decembrie este rezervată dezafectării.

PROEDUS aparține chiar Primăriei Municipiului București, iar ARCUB se află sub autoritatea Consiliului General al Municipiului București, fiind un serviciu public de cultură conceput în 1996, cu rolul de legătură între autoritatea locală și societatea civilă.

Următorul protest al Comunității „Corupția ucide” a fost anunțat pentru 1 decembrie, de la ora 18.00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri