Piedone: Eu nu cerșesc. Am cerut sprijin să câștigăm Bucureștiul. Dacă PSD și PNL nu vor, intru singur și merg până la capăt

Data actualizării: Data publicării:
Cristian Popescu Piedone.
Cristian Popescu Piedone. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Primarul Sectorului 5, Cristian Tudor Popescu, spune că le-a trimis o scrisoare liderilor PSD și PNL, în care le-a propus ca el să fie candidatul comun la Primăria Capitalei, scrisoare de care însă prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan spune că nu știe nimic. Piedone a spus la Digi24 că dacă cele două partide – sau PSD singur, în eventualitatea că vor avea canddați separați – refuză o alianță, el va candida și fără sprijinul lor.

„Dacă există o degringoladă în cancelariile partidelor, nu e treaba mea. Am trimis scrisoarea cu o lună și jumătate în urmă”, a spus Piedone.

El a fost întrebat la Jurnalul de Seară despre vizita pe care i-a făcut-o recent președintelui Camerei Deputaților la Parlament, moment în care în cabinetul lui Alfred Simonis era și președintele PSD Marcel Ciolacu.

„A fost o pură coincidență. M-am dus la Comisia de Învățământ și din respect m-am dus să-l salut pe prietenul meu Fredi (Alfred Simonis, n.r.), care este și prieten cu băiatul meu. Coincidența a fost că ei și-au terminat ședința și au venit cu toții, că e un pelerinaj în biroul președintelui Camerei. Dar cu 20 de inși, negocia cineva ceva? Nu s-a discutat nimic”, a spus Piedone.

El a comentat și faptul că nu a primit încă niciun răspuns la scrisoarea sa.

„Eu am cerut, eu nu cerșesc. Sunt președintele PUSL, am cerut sprijin să intrăm într-o alianță, să câștigăm Bucureștiul. Dacă domniile lor nu vor, intru mai departe singur și merg până la capăt”, a spus primarul Sectorului 5.

„Piedone nu cerșește. Mi-am arătat intenția. Ce să fac, să mă bucur ca un câine pe lângă curțile lor? Niciodată n-am să fac lucrurile astea”, a continuat el.

În februarie, Piedone a anunțat că le-a trimis liderului PSD, Marcel Ciolacu şi preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, o scrisoare privind o alianţă cu PUSL pentru Bucureşti.

„Social democraţii şi liberalii nu coagulează portretul unui primar general care să îl învingă pe Nicuşor Dan. M-am gândit să le dau o mână de ajutor. Dacă ei vor decide acest lucru, să mă susţină! Dacă nu mă susţin, le mulţumesc oricum, pentru că voi avea, cu siguranţă, susţinerea celor mai mulţi cetăţeni ai Bucureştiului”, a spus el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri