PNL atacă la CCR regulamentul Camerei Deputaților. Motivul: sesizarea lui Florin Iordache pe completurile de 3

Data actualizării: Data publicării:
orban

Conducerea PNL a contestat la Curtea Constituţională regulamentul Camerei Deputaţilor, în ceea ce priveşte delegarea de atribuţii. Aceasta după ce Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a cerut Curţii Constituţionale să constate un coflict între Parlament şi instanţa supremă, în timp ce-i ținea locul lui Liviu Dragnea. Tema: deciziile în dosare de corupţie nu sunt date de completuri de 3 judecători specializate în astfel de infracţiuni.

O soluţie favorabilă ar anula condamnarea de 3 ani şi jumătate pe care a primit-o pe Liviu Dragnea pe fond, în dosarul angajărilor fictive la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorrman.

Președintele Camerei Deputaților nu poate să delege atribuții ale președintelui prevăzute de Constituție către vicepreședinte. Tocmai din acest motiv am solicitat CCR să amâne analiza conflictului juridic de natură constituțională provocat de Florin Iordache in numele inculpatului Liviu Dragnea până la judecarea pe fond a sesizării noastre”, a spus Ludovic Orban, președintele PNL.

În perioada în care îi fuseseră delegate atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor, vicepreşedintele Camerei Florin Iordache a sesizat Curtea Constituţională în privinţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu completurile specializate. Practic, Iordache susţine că la ICCJ nu există un complet de trei judecători specializat în judecarea infracţiunilor de corupţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri