PNL Bucureşti lansează campania online «Ce-ai făcut, Nicuşor?» pentru a afla direct de la cetățeni dacă Nicuşor Dan merită alt mandat

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan pnl campanie
PNL întreabă bucureștenii dacă Nicușor Dan merită al doilea mandat

PNL Bucureşti a anunțat joi lansarea campaniei online «Ce-ai făcut, Nicușor?», cu scopul de a afla direct de la cetățeni dacă actualul edil al Capitalei merită al doilea mandat de Primar General. Campania este lansată la "aniversarea" de un an a solicitării transmise lui Nicușor Dan de către liberali pentru a rezolva 10 teme esențiale de pe agenda Bucureștiului.

"În 2020, Nicuşor Dan câştiga funcţia de Primar General al Capitalei cu un scor de 42,82%, fiind susţinut şi de Partidul Naţional Liberal, care a ales la acea dată să nu propună un candidat propriu. La alegerile pentru Consiliul General al Primăriei Municipiului Bucureşti, PNL a reuşit să obţină 12 din cele 55 de mandate de consilieri, cu peste 125.000 de voturi. Pentru funcţia de primar general, Nicuşor Dan a obţinut 282.631 voturi. Matematic, fără sprijinul PNL, Nicuşor Dan nu ar fi ocupat niciodată funcţia de Primar General. Până în prezent, Nicuşor Dan a beneficiat de toată susţinerea Partidului Naţional Liberal pentru proiectele propuse, dar rezultatele s-au lăsat aşteptate", precizează PNL Bucureşti într-un comunicat.

Liberalii afirmă că, pe 1 februarie 2023, Partidul Naţional Liberal îi cerea lui Nicuşor Dan să rezolve 10 teme prioritare ale Bucureştiului, în termen de 6 luni.

"Cu toate acestea, primarul Capitalei a transmis un răspuns superficial în ultima zi a termenului limită, iar problemele au rămas, într-o proporţie covârşitoare, nerezolvate. La „aniversarea” de un an a solicitării transmise de Partidul Naţional Liberal către Primarul General, PNL Bucureşti lansează campania online „Ce-ai făcut, Nicuşor?” Scopul este de a afla direct de la bucureşteni dacă Nicuşor Dan ar merita un nou mandat de Primar General", anunţă filiala.

"În evaluarea noastră, Bucureştiul are nevoie urgentă de a treia cale - calea câştigătoare, calea liberală. Ne-am lămurit în ultimii 7-8 ani că acest oraş nu îşi permite să mai fie nici păcălit, nici blocat. În acelaşi timp, în Partidul Naţional Liberal ascultăm vocea cetăţenilor. Aşa e sănătos şi aşa e corect într-o democraţie. Am lansat aşadar bucureştenilor întrebarea „Ce-ai făcut, Nicuşor?” ca un instrument pentru a evalua direct, la un click distanţă, percepţiile cetăţenilor referitoare la administrarea Bucureştiul din ultimii trei ani. Sondajul este anonim şi nu permite răspunsuri multiple", a transmis Preşedintele PNL Bucureşti, Sebastian Burduja.

"Nici aplicaţia de inteligenţă artificială, ChatGPT, nu a fost impresionată de „realizările” lui Nicuşor Dan. Când a fost întrebată „A respectat Nicuşor Dan toate promisiunile făcute în campania electorală?”, inteligenţa artificială a generat rezultate care subliniază diferenţe flagrante între ceea ce a promis şi ceea ce a făcut Nicuşor Dan", mai afirmă liberalii din Capitală.

"Aşteptăm cu mare interes rezultatele campaniei noastre şi le vom anunţa public pe data de 1 februarie. Prin acest demers, ne asigurăm că fiecare decizie pe care o luăm reflectă viziunea şi dorinţele bucureştenilor pentru un oraş în care să ne fie tuturor din nou drag să trăim. În paralel, la nivelul PNL Bucureşti derulăm o evaluare proprie a activităţii lui Nicuşor Dan, prin comisiile de specialitate, consilierii generali PNL şi experţi cooptaţi din administraţie, societatea civilă şi din mediul academic", declară Sebastian Burduja.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri