PNL încearcă să-și schimbe imaginea. Impune criterii de integritate pentru aleșii locali

Data publicării:
pnl

Conducerea PNL a lansat o serie de propuneri ce vor fi adoptate la Consiliul Naţional din 11 decembrie. Una ar urma să înlocuiască actuala conducere bicefală a organizaţiilor locale. Postul de lider unic va reveni candidaţilor la postul de primar. Au fost elaborate şi noi criterii de integritate pentru viitorii candidaţi. Printre altele, edilii PNL care îşi doresc un nou mandat vor fi siliţi să-şi concedieze rudele de până la gradul al doilea angajate în primării.

Să nu aibă contracte firma la care sunt acționari cu primăria, consiliul județean la care candidează sau chiar instituții subordonate. Dacă au fost nereguli, neconcordanțe sau ilegalități în declarația de avere, să nu fi fost ofițer acoperit, colaborator sau informator al securității, este introdus printre criterii plagiatul în obținerea diplomelor universitare sau a doctoratului”, spune Ludovic Orban, prim-vicepreședinte PNL.

Conducerea centrală se aşteaptă ca noile reguli să nu fie pe placul multora.

„Odată ce vom avea adoptate astfel de criterii, se vor aplica fără excepţie. Sunt eliminatorii şi nu sunt legate de popularitatea sau de lipsa de popularitate a unui candidat”, spune Mihai Voicu, vicepreședinte PNL.

Prefer să-i înfurii pe unii dintre colegii mei care ar putea să nu fie candidați decât să se înfurie cetățenii pe PNL”, spune Ludovic Orban, prim-vicepreședinte PNL.

Conform unor surse liberale, ar urma şi să fie retraşi din prima linie foştii componenţi ai guvernelor Boc, secretarul general al vechiul PNL, Marian Petrache, sau prim-vicepreşedintele Teodor Atanasiu.

„Vom face o analiză (...) asupra profilului de om politic dezirabil în acest moment. Este posibil (...) să ne arate că anumite persoane sunt uzate şi nu mai trebuie să fie în prim-planul politicii”, a avertizat co-preşedintele Alina Gorghiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri