PNL, ultima ședință pentru stabilirea variantei finale a statutului

Data publicării:
21012013 20sedinta 20pnl-50755

La Partidul Național Liberal a început, în jurul orei 13:00, prima ședința de astăzi a conducerii centrale a partidului. Aceasta este ultima ședință în această componență și în această structură înainte de congresul de mâine, când va fi aleasă noua conducere.

Miza de astăzi este stabilirea regulilor alegerii viitoare, adică statutul PNL, o variantă de statut care a fost prezentată, în linii mari, ieri, de Crin Antonescu și care prevede o conducere mai stufoasă, un număr de membri dublu față de momentul actual, de circa 70 de oameni care vor face parte din conducerea centrală a partidului, începând de mâine.

O noutate în acest nou statut este condiționarea calității de membru în conducerea PNL prin ocuparea unei funcții în statul român, miniștri, parlamentari, președinți de consilii județene, sau lideri de grupuri parlamentare. În momentul în care o persoană își va pierde funcția în stat, automat își va pierde și calitatea de membru în conducere.

Tot astăzi, se va stabili derogarea pentru Klaus Iohannis, cel mai nou membru al PNL, cel care va candidat mâine pentru funcția de prim vicepreședinte al partidului, o funcție înființată special pentru el. Astfel, această derogare este necesară pentru că nu are vechimea minimă de doi ani în partid.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri