Sari la conținut

Politolog: Când Victor Ponta se consideră victima unui linșaj politic insultă procurorii și judecătorii

Domnul Victor Ponta sfidează orice categorisire. Face niște declarații care nu încetează să mă uimească”, a spus Ioan Stanomir, adăugând ironic că România „e o țară norocoasă să-l aibă prim-ministru”.

Eu îi doresc longevitate în funcție, pentru că ne face și nouă bucuria de-a ne pune neuronii în funcție”, a adăugat, în aceeași notă, politologul.

Domnul Victor Ponta face parte dintr-o categorie de oameni care s-au îmbogățit direct și indirect prin afaceri cu statul. Ca atare, când domnia sa spune că este victima unui linșaj politic, mie mi se pare că insultă o dată valoarea egalității în fața legii și îi insultă pe judecătorii și procurorii care aplică legea în această țară. Cu alte cuvinte, abdică de la misiunea care-i revine constituțional de a fi prim-ministrul acestei țări. Și nu mai este demn s-o mai ocupe. Dacă o ocupă încă, este pentru că nu există încă voință în Parlament de a-l înlătura”, a declarat Ioan Stanomir.

Astăzi, sora premierului, Alexandra Herțanu, a fost audiată la DNA Ploieşti în calitate de martor. Ea era acționar la firma de contabilitate care a gestionat proiectul finanțat din fonduri europene care a intrat în vizorul procurorilor. Această societate a emis actele din care reiese modul în care s-au cheltuit banii.

Alexandra Herțanu este soția lui Iulian Herțanu, care încă de săptămâna trecută a fost arestat preventiv.  El este acuzat că a fraudat fonduri europene, prejudiciul în acest dosar fiind de peste 7 milioane de lei.