Ponta: Dragnea vrea să dea banii luați de la servicii direct unei firme pentru teste prenatale

Data actualizării: Data publicării:
dragnea_gest tampla_inquam_photos_octav_ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul premier Victor Ponta îl acuză, într-o postare pe Facebook, pe Liviu Dragnea că, prin amendamentul depus de președintele PSD la legea bugetului, banii luați de la serviciile secrete vor fi dați direct firmei Natera, o companie americano-israelieană care produce testele prenatale „Panorama”.

iubita dragnea tanase irina inquam ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Victor Ponta a scris marți, pe Facebook, că „Liviu Dragnea a făcut un amendament care a fost acceptat de Comisiile Parlamentare (singurul dintre mii de amendamente depuse de toți parlamentarii)” și că „amendamentul ProRomania să NU mai dăm 100 milioane de euro la partide a fost respins!”

Mai jos, postarea integrală a deputatului Victor Ponta:

„Dar să vedem ce propune Dragnea:

1. Să ia banii de la “Servicii” și de la SPP - în condițiile în care în 2019 avem în România doua evenimente majore cu risc maxim de securitate: vizita în România a Sanctității Sale Papa și Summitul de la Sibiu la care sunt prezenți 27 de șefi de stat și guvern din Uniunea Europeană/ din prostie sau rea credință Dragnea sabotează aceste două evenimente (probabil pentru că nu este el gazdă sau invitat la acestea)

2. Dragnea propune ca acești bani să se dea la Ministerul Sănătății (de unde a luat peste 1 miliard prin OUG 114/2018) pentru Vitamina D (o gluma proasta despre care medicii nici nu își pierd timpul să comenteze - o “frecție la picior de lemn) și pentru un program de teste prenatale numit direct “Panorama”

3. Problema este că acest program “Panorama” aparține unei firme americano-israeliene pe numele sau NATERA

Aceleași teste sunt însă oferite și de alte firme prin programe cu alte denumiri: “Harmony” (firma Roche) sau “Neobona” (firma Synlab)! Deci Dragnea a pus în amendament și firma la care trebuie să se ducă banii!

Acum puneți în balanță ce este mai important pentru România:

A. să aiba asigurată securitatea în timpul vizitei Papei în România și a Summitului European de la Sibiu și ăa aibă bani de combatere a interferențelor Rusiei în Alegerile din România, Moldova sau Ucraina (cum a propus Guvernul);

B. Să dea Dragnea și Vâlcov banii la o firmă privată pentru niste teste care oricum sunt inutile dacă nu sunt urmate de analize și proceduri care nu au finanțare!

Alegeti și dvs! Noi, parlamentarii PROROMANIA am ales varianta A!”

Citește și Un deputat USR îl acuză pe Dragnea de fals și uz de fals: Patru amendamente apar aprobate, deși nu au fost discutate

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri