Presa din Israel: Ilan Laufer nu s-a născut la Polizu, s-a născut în Rishon LeZion

Data actualizării: Data publicării:
ILAN LAUFER 170629_AUDIERI_GUVERN_TUDOSE_06_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Declarația controversată a lui Ilan Laufer, care l-a acuzat pe președintele Iohannis că i-a refuzat numirea la Ministerul Dezvoltării pentru că e evreu, o declarație de altfel criticată de asociațiile evreiești, capătă alte valențe. El a declarat că s-a născut la Maternitatea Polizu din București, însă mai multe publicații din Israel au relatat că el s-a născut la Rishon LeZion, al patrulea cel mai mare oraș din această țară, și a emigrat ulterior în România.

ILAN LAUFER 170629_AUDIERI_GUVERN_TUDOSE_06_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

În ianuarie 2017, cotidianul Jerusalem Post relata de exemplu că „(...) Ilan Laufer este un expat israelian în vârstă de 33 de ani care s-a născut la Rishon Lezion și a devenit un succes om de afaceri în București”.

Citește și Cine sunt păpușarii din umbră ai lui Dragnea și pe cine vor plecați din România

Potrivit sursei citate, el a emigrat în România la începutul anilor 2000, după ce tatălui său i-a fost oferit un loc de muncă în România.

După ce s-a mutat în România, Laufer s-a căsătorit cu Alina, o celebritate locală care a devenit faimoasă după ce a fost prezentatoare la televizor și a participat la spectacole de divertisment”, mai preciza sursa citată.

Ieri, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că refuză numirea lui Ilan Laufer la Dezvoltare, acesta a declarat într-o conferință de presă că șeful statului a recurs la acest gest din motive antisemite.

„Dragi români, mă numesc Ilan Laufer, sunt cetăţean român, din părinţi români, născut la Maternitatea Polizu, foarte aproape de Guvern”, şi-a început Laufer declaraţia.

Astăzi, președintele Klaus Iohannis a criticat declarațiile lui Ilan Laufer. Șeful statului „condamnă ferm” folosirea unor teme deosebit de sensibile în scop politic, arată Administrația Prezidențială, printr-un comunicat de presă. Șeful statului mai precizează că Ilan Laufer „a picat testul maturității” și că declarațiile făcute marți seara „reprezintă un nou exemplu din retorica nocivă îndelungată a Partidului Social Democrat”.

Citește și Comunitatea evreilor din Arad condamnă declaraţia lui Ilan Laufer: E nefondată, iresponsabilă, de maximă gravitate

Sursa: Jerusalem Post, News.ro

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri