Președintele Iohannis a discutat cu premierul Netanyahu la dineul oferit de președintele Reuven Rivlin

Data actualizării: Data publicării:
Președintele Klaus Iohannis discută cu premierul israelian Benjamin Netanyahu la dineul oferit de șeful statului Israel, Reuven Rivlin
Președintele Klaus Iohannis discută cu premierul israelian Benjamin Netanyahu la dineul oferit de șeful statului Israel, Reuven Rivlin

Președintele Klaus Iohannis a participat, miercuri seara, la dineul oficial oferit de preşedintele statului Israel, Reuven Rivlin, în onoarea șefilor de delegaţii prezenţi la Forumul liderilor internaționali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului. Cu această ocazie, președintele Iohannis a avut o discuție cu premierul israelian în exercițiu, Benjamin Netanyahu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cei doi au fost suprinși discutând despre investiții: „Contăm în continuare pe oportunitățile de investiții”, spune președintele Klaus Iohannis făcând referire la discuții pe această temă avute anterior.

Benjamin Netanyahu, politicianul israelian care a deținut funcția de prim-ministru pentru cea mai mare perioadă de timp, conduce acum ţara din postura de premier interimar. Israelienii nu reuşesc să se decidă cine este cel mai bun să formeze un nou guvern, aşa că în curând vor merge pentru a treia oară la urne, în decurs de un an.

Președintele României a avut marți o întrevedere bilaterală cu președintele Statului Israel, Reuven Rivlin, în marja participării la Forumul liderilor internaționali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului, care se desfășoară la Ierusalim în perioada 22-23 ianuarie 2020, iar președintele israelian, Reuven Rivlin, a acceptat invitația omologului său român, Klaus Iohannis, de a efectua o vizită în România în 2020, potrivit Administrației Prezidențiale. 

Preşedintele Iohannis efectuează până joi o vizită în Israel, cu prilejul participării la cea de-a cincea ediţie a Forumului liderilor internaţionali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului şi împlinirii a 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz-Birkenau - „Remembering the Holocaust, Fighting Antisemitism”.

Miercuri, preşedintele Iohannis s-a întâlnit cu liderul Alianţei Albastru&Alb din Israel, Binyamin (Benny) Gantz, iar apoi a participat la dineul oficial oferit de preşedintele Statului Israel, Reuven Rivlin, în onoarea şefilor de delegaţii prezenţi la Forumul liderilor internaţionali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului.

Acest Forum s-a concentrat pe consolidarea angajamentului global faţă de memoria Holocaustului şi a luptei la nivel mondial împotriva antisemitismului şi a rasismului.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, participarea preşedintelui Klaus Iohannis la acest forum internaţional se înscrie în seria demersurilor întreprinse de statul român în ceea ce priveşte consolidarea educaţiei despre Holocaust, prezervarea memoriei Holocaustului, combaterea antisemitismului, rasismului, xenofobiei, promovarea valorilor europene, a toleranţei, a respectului faţă de drepturile şi libertăţile fundamentale.

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri