Prima reacție a lui Dragnea după revocarea lui Kovesi: „Discuția despre suspendare va continua”

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, într-o conferință de presă la Parlament, că decizia de revocare a Laurei Codruța Kovesi a fost luată de Klaus Iohannis „din cauza unor presiuni generate de calcule personale”. De asemenea, liderul social-democrat a susținut că discuția despre suspendarea lui Klaus Iohannis va continua în PSD și în coaliție.

Președintele Iohannis a revocat-o pe doamna Kovesi după 30 de zile și nu cred că a făcut-o de dragul respectării Constituției, ci a făcut-o din cauza unor presiuni generate de calcule personale, probabil”, a spus Liviu Dragnea.

„Dacă voia să ia această decizie de la început nu-l oprea nimeni. Cred că nici copiii de grădiniță nu au crezut că are nevoie de 30 de zile ca să citească decizia Curții. Nici nu trebuie să citești toată motivarea”, a completat liderul social-democrat.

Președintele PSD a adăugat că vor continua discuțiile despre suspendarea lui Klaus Iohannis. „Discuția despre suspendare nu era generată doar de această încălcare a Constituției, ci de un complex de abateri constituționale ale președintelui. Este doar un exemplu faptul că și-a făcut un obicei de a bloca și întârzia aproape orice lege a Parlamentului și aproape orice inițiativă a Guvernului dacă este interpus și dumnealului pe circuit. Discuția despre suspendare va continua în partid și vom discuta și în coaliție”, a precizat Liviu Dragnea.

„Ce argumente ați avea pentru a continua discuțiile despre suspendare?”, au vrut jurnaliștii să afle. „Dacă vom lua această decizie, o să ale prezentăm atunci”, a spus Dragnea.

Președintele arată de mult că nu respectă Constituția, nu-și respectă atribuțiile, nu mai are puterea să fie un președinte deasupra partidelor, să fie un președinte fără interese partinice, un președinte care să fie mediator între puterile statului și asta duce la foarte multe blocaje. Amenințări ale premierului și multe alte gesturi și acțiuni ale președintelui”, a susținut liderul PSD.

Întrebat cum a primit vestea revocării Laurei Codruța Kovesi, liderul PSD a răspuns ironic: „Am primit-o pe telefon vestea revocării”.

Referitor la faptul că președintele Klaus Iohannis nu a ieșit să anunțe personal decizia de revocare, Liviu Dragnea a arătat că „au dreptate” cei care susțin că s-ar fi impus ca demersul să fie asumat personal. „Cred că trebuia să vină să o spună singur... dar, e mai puțin important”, a declarat Dragnea.

Întrebat cum comentează afirmațiile ex-președintelui Traian Băsescu potrivit cărora și Parlamentul ar trebui să respecte decizia poporului cu privire la reducerea numărului de parlamentari la 300, șeful social-democraților a răspuns: „N-am de gând să-i dau o replică fostului președinte, dar eu nu am o mare rezervă în varianta cu 300 de parlamentari. Ba dimpotrivă (...) Este o idee pe care eu am agreat-o”. Liderul PSD a precizat însă că nu susține și ideea unui Legislativ unicameral.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri