Primarul USR din Alba Iulia, care a organizat „procesul” Austro-Ungariei, trece la PNL. „Când te întorci la matcă, nu e traseism”

Data publicării:
plesa pnl facebook
Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, s-a întors în PNL. Foto: Facebook/Gabriel Pleșa

Primarul USR din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, și-a anunțat întoarcerea în Partidul Național Liberal. Acesta a participat, luni, la ședința liderilor PNL de la Palatul Parlamentului, afișându-se la finalul ședinței alături de președintele PNL, Nicolae Ciucă și de secretarul general al partidului Lucian Bode. Anterior, primarul a scris pe Facebook că se întoarce „la rădăcini”: „Când ai ocazia să te întorci la rădăcini, la matca în care te-ai format ca om politic, nu poate fi vorba de traseism”, susține Pleșa. Luna trecută, Pleșa s-a remarcat într-un delir public la Alba Iulia, unde alături de Gheroghe Funar și AUR a organizat un „proces colectiv” unde au „judecat pentru crimă” Austro-Ungaria.

„Când ai ocazia să te întorci la rădăcini, la matca în care te-ai format ca om politic, nu poate fi vorba de traseism, ci de o alegere înțeleaptă, cea de a reîntregi și întări o echipă care, trecând peste orgolii și asumându-și erorile din trecut, poate performa mai bine ca oricare alta!
Dincolo de opțiunea personală și de firescul deciziei de astăzi, asta din punct de vedere afectiv și doctrinar, a contat, în proporție covârșitoare, și mesajul venit din partea albaiulienilor. Alba Iulia este un municipiu de dreapta. Așa a fost și trebuie să fie în continuare, iar o majoritate puternică, consolidată în rândul Partidului Național Liberal, este garanția unui ritm de dezvoltare edilitară mult mai alert. Dovedit, de altfel, la nivelul județului, de către domnul președinte Ion Dumitrel”, a scris Pleșa, pe Facebook.

Pleșa a avut un mesa și pentru cei din USR, partid la care a mers în 2020, tot de la PNL.

„Colegilor din USR, celor care au muncit alături de mine pentru Alba Iulia, care au dat dovadă de profesionalism și care au pus mereu interesul comunității înaintea celui personal ori de partid, le mulțumesc! Nimic nu am realizat singur, nu fără aportul și sprijinul lor, echipa din spatele echipei. Pentru calitatea lor umană garantez oricând și știu că Alba Iulia îi va avea în continuare alături.
Dumnezeu să binecuvânteze Alba Iulia”, a mai scris Pleșa.

Edilul s-a remarcat luna trecută când alături de Gheroghe Funar și AUR a organizat un „proces colectiv” unde au „judecat pentru crimă” Austro-Ungaria.

La o masă cu un tricolor pe post de mușama s-au așezat primarul USR din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, fostul primar din Cluj, Gheorghe Funar și președintele AUR Deva, Tiberiu Bârstan. Lângă ei au ajuns și Daniela Petronela Anca și Letiția Aman, membri AUR Caraș-Severin, pentru a „judeca” „crimele” Imperiului Austro-Ungar, scria, la începutul lunii noiembrie, alba24.ro.

Pleșa, Funar, Bârstan, Anca și Letiția au fost convocați la masă pe post de juriu. Însă ca procesul să „intre în istorie” pe esplanada obeliscului din Alba Iulia au fost prezenți martori.

După „sentință” fostul primar din Cluj, Gheorghe Funar, a pus mâna pe microfon. Acesta a spus că trebuie interzise statuile unor figuri istorice din țară care au făcut crime împotriva românilor și vorbește despre un oraș subteran cu tuneluri care se întind în toată lumea „Împăratul Traian a asistat personal la ștergerea de pe suprafața pământului a primei capitale de pe Planeta Pământ, Sarmizegetusa, care s-a aflat lângă Hațeg, pe o suprafață de 400 de hectare. Sub această capitală, în care intrau cel puțin 100.000 de luptători, a fost construit și se află acolo primul oraș subteran de pe planeta Pământ. Din orașul subteran pleacă tuneluri în țară și în lume”, explică fostul primar.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri