Procurorul general: În mod cert, nu vom putea trimite un dosar judiciar să fie examinat de o instituție extrajudiciară

Data publicării:
170223_BILANT_DNA_augustin lazar_2016_65_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, marți, că "discuția față în față" cu membrii Comisiei parlamentare de anchetă privind prezidențialele din 2009 este cea mai bună soluție, însă a subliniat că, în mod cert, procurorii nu vor putea trimite un dosar judiciar să fie examinat de o instituție extrajudiciară, potrivit Agerpres.

170223_BILANT_DNA_augustin lazar_2016_65_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS /Octav Ganea

"Ministerul Public a fost tot timpul deschis pentru o cooperare loială, însă în formele prevăzute de lege. Noi nu putem coopera altfel decât în modul în care prevede legea. Discuția față în față este cea mai bună și noi suntem deschiși la o astfel de discuție. Că ea se va desfășura la CSM sau la Ministerul Justiției va fi în regulă, în prezența reprezentanților CSM. Noi suntem deschiși la o astfel de discuție care ar putea avea loc și vom găsi, fără îndoială, soluția legală. În mod cert, nu vom putea trimite un dosar judiciar să fie examinat de o instituție extrajudiciară, însă vom putea pune la dispoziție informațiile care sunt necesare pentru clarificarea unor lucruri. Sunt informații de interes public și noi suntem dispuși să le punem la dispoziție. (...) Nu am nicio polemică cu ministrul Justiției, cooperăm bine instituțional, conform atribuțiilor pe care le avem", a afirmat Lazăr, înainte de ședința Consiliului procurorilor generali, care se desfășoară la Parchetul General.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, și procurorul general Augustin Lazăr au stabilit ca, în perioada următoare, să aibă loc o întâlnire cu parlamentarii din Comisia specială de anchetă a prezidențialelor din 2009, informa luni un comunicat al MJ.

Întâlnirea a fost programată după ce Parchetul General a refuzat să trimită Comisiei parlamentare o copie a dosarului privind organizarea alegerilor din 2009, pe motiv că "activitatea unei comisii de anchetă nu are nicio legătură cu o anchetă judiciară, obiectul acestora fiind diferit", astfel încât cele două anchete nu pot interfera.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri