PRU anunță racolarea a încă doi parlamentari

Data actualizării: Data publicării:
Bogdan Diaconu presedintele PRU
Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită

Senatorul Daniel Savu (ex-PSD) și deputatul Ion Eparu (PSD) s-au alăturat Partidului România Unită, condus de Bogdan Diaconu. Este vorba, practic, de o continuare a racolărilor de zilele trecute, în formațiunea naționalistă fiind așteptat și ex-premierul Victor Ponta.

Bogdan Diaconu PRU Facebook
Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită

Anunțul intrării în PRU a senatorului Savu (care a vrut, la congresul de anul trecut, să-l contracandideze pe Liviu Dragnea în cursa pentru șefia PSD) și deputatului Eparu a fost făcut, pe pagina sa de Facebook, de președintele formațiunii. „De astăzi suntem mai puternici, iar mâine vom fi și mai puternici... Îl așteptăm pe VP”, este mesajul postat de Bogdan Diaconu. Evident, este vorba de Victor Ponta, politician pe care Diaconu îl vede chiar președinte al PRU.

Săptămâna trecută s-au mai alăturat Partidului România Unită senatorul Constantin Popa (ex-PPDD, ex-UNPR, ex-PMP) și deputații Dorin Petrea (ex-UNPR, ex-PSD, ex-PMP), Răzvan Tănase (ex-PPDD, ex-UNPR, ex-Partidul Național Democrat), Camelia Khraibani (ex-PSD), Mario Caloianu (ex-PPDD, ex-UNPR, ex-PMP) și Marius Manolache (ex-PSD).

De asemenea, tot zilele trecute, a intrat în echipa lui Diaconu fostul purtător de cuvânt al lui Victor Ponta, Mirel Palada, fapt care a amplificat și mai mult speculațiile potrivit cărora fostul premier s-ar pregăti să părăsească PSD pentru PRU.

Acesta a negat însă că ar intenționa să plece din PSD. „O să explic pe înțelesul microbiștilor — eu la altă echipă din țară nu mă prea tentează un transfer, dar dacă am o ofertă de la o echipă mare din Europa care joacă și în Champions League nu zic nu /să vedem cât cere PSD la transfer (că doar nu mă dau așa liber de contract)”, explica Ponta, tot pe Facebook.

La rândul său, Liviu Dragnea a declarat, duminică seara, într-o emisiune tv, că fostul premier „nu e liber de contract”. „PSD a hotărât: nu e transferabil. Eu nu cred în nicio știre, niciun zvon, nicio campanie de presă prin care se sugerează că Victor ar pleca din PSD. Nu cred că va face lucrul acesta. (...) Victor Ponta e un om în care PSD a investit foarte mult, cu bogată experiență acumulată, experiență care trebuie folosită și eu sper să fie folosită după alegeri. Victor Ponta, dacă are de câștigat, are de câștigat din PSD, dacă vorbim foarte pragmatic”.

Palada, care va fi director de comunicare și purtător de cuvânt pentru formațiunea naționalistă, a răspuns, tot pe Facebook, celor care l-au criticat pentru intrarea în PRU: „Peste tot, cei care apără interesul țării respective sunt considerați oameni destoinici, unii dintre ei chiar eroi. Doar la noi, în această țară plină de cozi de topor, cei care pun țara înaintea altor țări sunt imediat atacați și etichetați drept trădători, rusofili, bestii, naziști, etc etc”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri