PSD acuză Guvernul că transmite „cu picătura” decesele Covid omise în trecut pentru a diminua gravitatea situației

Data publicării:
presedintele psd marcel ciolacu citește de pe foaie
Președintele PSD, Marcel Ciolacu. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Partidul Social Democrat acuză Guvernul că încearcă să diminueze gravitatea falsificării datelor privind decesele Covid-19 din perioada campaniilor electorale de anul trecut și ulterior acestora, strecurându-le „cu picătura”, în fiecare zi, alături de decesele zilnice. „În loc de transparența promisă, PNL și USR continuă să dezinformeze cetățenii cu privire la evoluția pandemiei de coronavirus”, se arată într-un comunicat transmis marți de PSD.

PSD cere Guvernului Cîțu și autorităților competente să intervină de urgență entru a trage la răspundere persoanele care au falsificat datele referitoare la decesele Covid-19 din perioada campaniilor electorale șu ulterior acestora.

„Comunicatele publicate în ultima perioada de Grupul de Comunicare Strategică atestă în mod oficial falsul comis de cei care au centralizat și difuzat datele privind evoluția pandemiei. Pe lângă decesele înregistrate zilnic, sunt adăugat mai multe cazuri care nu au fost anterior comunicate”, este precizat în comunicat.

Potrivit social-democraților, chiar dacă „măsluirea datelor este evidentă”, Ministerul Sănătății încearcă în continuare să diminueze gravitatea situației, iar în loc să comunice în mod transparent datele omise în trecut, autoritățile preferă să le adauge „cu picătura”, în fiecare zi, alături de decesele zilnice.

PSD atrage atenția că până în prezent au fost omise peste 700 de cazuri de decese din raportările anterioare.

„De exemplu, în data de 6 iunie 2020 , doar 8 dintre cele 90 de decese raportate erau din ultimele 24 de ore, restul fiind cazurile care au fost ascunse opiniei publice în timpul campaniilor electorale de anul trecut şi la începutul acestui an. Până în prezent, Guvernul a înregistrat în această manieră netransparentă peste 700 decese omise din raportările anterioare, cele mai multe fiind incluse chiar în raportarea de azi, 8 iunie - 256 de cazuri.

Deci, în loc de transparenţa promisă, PNL şi USR continuă să dezinformeze cetăţenii cu privire la evoluţia pandemiei de coronavirus”, au explicat social-democraţii, conform sursei citate.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri