PSD: Nu trebuie să ne mai mirăm că străinii au o impresie proastă despre România

Data actualizării: Data publicării:
psd sigla

PSD arată că „nu trebuie să ne mai mirăm că străinii au o impresie proastă despre România, când însuşi primul om din stat îşi critică ţara în faţa presei internaţionale“. Acesta este mesajul distribuit de PSD marţi seara pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la Aachen, întrebat despre nivelul record atins de euro în rapport cu leul, că sunt motive de îngrijorare şi că PSD nu se pricepe la economie şi guvernează prost.

Sigur că sunt motive de îngrijorare (în legătură cu evoluţia cursului de schimb - n.r.). Am spus-o şi nu-mi face plăcere, dar trebuie să o repet: PSD nu se pricepe la economie şi PSD guvernează prost şi rezulattul se vede şi în cursul de schimb. Sunt multe alte date care arată că lucrurilenu merg aşa cum trebuie şi aşa cum îşi doresc românii”, a declarat preşedintele.

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, marţi, un curs de referinţă de 4,7142 lei, aceasta fiind a noua oară, în luna ianuarie, cînd euro atinge un nou nivel record.

Miercuri, 9 ianuarie, euro a atins pragul de 4,6722 lei, care a depăşit precedentul record, de 4,6695 lei, stabilit în 21 iunie 2018, amintește News.ro.

De atunci, euro a atins noi niveluri record de câteva ori. Luni, euro a continuat să crească până la nivelul de 4,7081 lei.

Marţi, euro a atins un nou nivel record, pentru a noua oară în ianuarie: 4,7142 lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri