PSD va susține în Parlament ca Religia să fie materie la bac. Ciolacu: Ce anume ne deranjează? Suntem creștini

Data actualizării: Data publicării:
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine un discurs.
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Foto: George Călin / Inquam Photos

Marcel Ciolacu a vorbit vineri, la Pitești, despre religia ca materie opțională la bacalaureat. Președintele PSD a lăsat să se înțeleagă că social-democrații vor susține în Parlament ca amendament la legile educației introducerea Religiei ca materie la bac. Ciolacu a declarat că Titus Corlățean se află printre autorii scrisorii celor 13 culte. „Ce anume ne deranjează? Suntem creștini, ne-am crescut copiii în valorile creștine”, a spus președintele PSD, care a adăugat: „Aici nu vorbim numai de Biserica Ortodoxă, aici vorbim de toate cultele cu reprezentare și recunoaștere națională”.

Marcel Ciolacu: Cu adevărat, atitudinea noastră publică trebuie să fie una de smerenie, pentru că aceasta este cea mai mare calitate a unui creștin. Astăzi, împreună cu președintele dumneavoastră, cu domnul primar Gentea, am avut privilegiul să fim primiți de Înalt Preasfinția Sa Calinic și am avut foarte multe discuții. Stau să mă întreb de unde au atâta înverșunare și atâta ură, aș putea spune, împotriva Bisericii? Parcă trăim vremurile de pe timpul lui Ceaușescu, în care comunismul a încercat același lucru. Aici nu vorbim numai de Biserica Ortodoxă, aici vorbim de toate cultele cu reprezentare și recunoaștere națională. Dacă toate cultele, împreună cu colegul nostru Titus Corlățean, au stat de vorbă și au găsit oportun ca una dintre materiile – specific foarte clar – dintre materiile opționale la bacalaureat să fie religia, ce anume ne deranjează? Suntem creștini, ne-am crescut copiii în valorile creștine.

Cum adică, eu îmi dau cu părerea dacă unul dintre copiii dumneavoastră sau nepoții dumneavoastră dorește să opteze ca materie de bacalaureat religia? Religia aduce cunoaștere. Religia nu aduce supunere. Religia deschide perspective. Cu cât vom încerca să impunem progresismul atunci când el nu este acceptat, atunci când oamenii nu se regăsesc în aceste valori, de fapt, vom încuraja populismul și extremismul. Trebuie să spunem aceste lucruri: Partidul Social Democrat apără valorile creștine. Totodată, este tolerant. Toate religiile trebuie reprezentate și toate religiile trebuie privite egal în România, lucru care se întâmplă. Nu trebuie să ne mai impună nimeni nimic în perioada următoare. Au încercat unii timp de 50 de ani. Lăsați-ne să ne trăim viața cum considerăm noi mai bine! Suntem una dintre cele mai sigure țări din lume, dacă nu cea mai tolerantă țară din lume. Cred în valorile europene. Cred în dezvoltarea României accesând fondurile europene și, mai mult, implementând politicile europene în România. Dar avem diversitatea noastră. Trebuie să ne apărăm unitatea prin diversitate.

Mă bucur mult că încet-încet, la nivelul coaliției, am început să apărăm aceleași valori.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri