Raluca Turcan, fără mască de protecție la o acțiune de împădurire. Unul dintre participanți a fost internat în spital cu COVID

Data publicării:
Raluca Turcan, fără mască la o acțiune de împădurire.
Raluca Turcan, fără mască la o acțiune de împădurire. Foto: Facebook / Raluca Turcan

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a fost surprinsă fără mască în timpul unei acțiuni de împădurire care a avut loc în zona Sibiului. Pozele, în care Raluca Turcan apare și cu mască, și fără mască, alături de alți oameni prezenți la acțiune, au fost postate chiar pe pagina ei de Facebook. Unul dintre participanții la acțiune a ajuns la spital cu COVID, după câteva zile. Raluca Turcan susține că "distanțarea a fost în general respectată, iar măștile au fost purtate, cu puține excepții".

"Nu departe de oraș, pe dealurile de la poalele Munților Lotrului, am participat la plantarea a 1300 de puieți de gorun și pin - parte dintr-o viitoare pădure care la rândul său va deveni parte din ceea ce România are ambiția să îndeplinească: 40% suprafață împădurită. Am avut astăzi alături sibieni al căror atașament pentru comunitate și pentru oamenii care trăiesc în ea a fost demonstrat nu o dată. I-am însoțit deseori în misiunile lor la instituțiile de ocrotire socială, în acțiuni de sprijin destinate persoanelor vulnerabile, în proiecte umanitare. “Fii bun ori de câte ori este posibil” - spunea cineva. Ei bine, este posibil mereu!", este mesajul cu care Raluca Turcan a însoțit o galerie de poze din timpul acțiunii de împădurire.

Fotografiile o surprind și cu mască, și fără mască, alături de alți voluntari la acțiune, fără respectarea distanței sociale, în condițiile în care județul Sibiu se află în scenariul roșu.

Potrivit publicației Turnul Sfatului, administratorul județului Sibiu, Adrian Bibu, a fost internat în spital cu COVID la două zile după acțiunea de sâmbătă. La acțiune au mai fost președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, primarul din Tălmaciu, dar și membri ai organizației locale PNL.

Raluca Turcan a declarat pentru G4Media că participanții la acțiune au trebuit să facă teste antigen înainte și că distanțarea a fost "în general respectată".

”Condiția pentru participarea la acțiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen. De asemenea, la locația din aer liber au fost disponibile măști si dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se afla la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33. Fotografiile pe care le invocați nu sunt reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Distanțarea a fost în general respectată iar măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare”, a explicat Raluca Turcan, potrivit G4Media.ro.

Raluca Turcan în timpul acțiunii de împădurire de la Sibiu. Foto: Facebook / Raluca Turcan
Raluca Turcan în timpul acțiunii de împădurire de la Sibiu. Foto: Facebook / Raluca Turcan

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce soție frumoasă are Nicolae Stanciu! Căpitanului României are cu ce se mândri
Digi FM
Fiica cea mare a lui Adrian Mutu a terminat liceul: „Să nu lași pe nimeni să îți spună că nu poți!” Adriana...
Pro FM
De ce este orb Andrea Bocelli. Cum citește partiturile
Film Now
Ian McKellen a căzut de pe scenă în timpul unui spectacol. Actorul de 85 de ani a fost transportat la spital
Adevarul
Cariera controversată a președintelui Autorității Electorale Permanente: PSD a fost firul roșu
Newsweek
1.600 lei în plus la pensie la recalculare, deși a muncit doar 32 ani. Ce i-a adus creșterea-record?
Digi FM
Anca Țurcașiu a devenit bunică la 54 de ani: „Sunt cea mai fericită de pe pământ!” Ce nume special va purta...
Digi World
Semnalul transmis de corpul tău care te avertizează că nu ar trebui să bei cafea. Poți face un test simplu în...
Digi Animal World
Așa stăpân, așa câine! Imagini virale cu un patruped care își imită stăpânul în sala de fitness. Cum a fost...
Film Now
Amal și George Clooney ar avea probleme în căsnicie. Apropiat: „Trăiesc vieți separate!” Ce ar fi dus la...
UTV
(VIDEO) Reactia lui Babasha dupa ce a fost huiduit la concertul celor de la Coldplay: “Am avut inainte o...