Raluca Turcan: Pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu este o greșeală care trebuie corectată la Camera Deputaților

Data actualizării: Data publicării:
Deputatul PNL Raluca Turcan vorbește în timpul unei conferințe organizate la sediul Inspectiei Muncii, in Bucuresti, 27 august 2021.
Deputatul PNL Raluca Turcan a anunțat că pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu votat de Senat trebuie modificat în Camera Deputaților. Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Deputatul PNL Raluca Turcan a anunțat că pragul de 250.000 de lei pentru pedepsirea cu închisoarea a abuzului în serviciu, votat în Senat, a fost o greșeală care trebuie remediată în Camera Deputaților, care este for decizional.

"Pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu este o greșeală care trebuie corectată la Camera Deputaților. Există două decizii ale CCR care prevăd că este nevoie de un «prag valoric al pagubei» şi o «anumită intensitate a vătămării» dar soluția este să fixăm un plafon modic", a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Senatul a adoptat, în şedinţa de plen de miercuri, proiectul de lege al Guvernului prin care pragul pentru abuzul în serviciu, care se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, se stabileşte la 250.000 de lei.

"Fapta funcţionarului public, care cu ştiinţă în exercitarea atribuţiilor de serviciu nu îndeplineşte un act prevăzut de o lege (...) ori îl îndeplineşte cu încălcarea unei dispoziţii cuprinse într-un astfel de act normativ cauzând astfel o pagubă mai mare sau egală cu 250.000 de lei ori o vătămare gravă a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică. Dispoziţiile privind condiţia ca paguba să fie mai mare de 250.000 lei nu se aplică dacă făptuitorul a mai săvârşit o fracţiune de abuz în serviciu ori pe neglijenţă în serviciu, într-un interval de cinci ani de la data rămânerii definitive a hotărâri judecătoreşti de condamnare", se arată într-un amendamentul adoptat de Senat.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri