RĂMÂN FĂRĂ HOTEL. Parlamentarii se reunesc luni să-și voteze bugetul

Data publicării:
15012013 20deputati-43910

Actualizare ora 15.00Grupurile politice au ajuns la un acord care prevede eliminarea cazării la hotel. Alternativa convenită cu liderii grupurilor parlamentare este acordarea unei sume de 4000 de lei pentru închirierea unei locuințe. Până în prezent 257 de parlamentari anunțaseră că vor să stea la hotel.

De asemenea, au fost reduse cheltuielile cu transportul.

_________________________________

Măsura este necesară pentru a se încadra în bugetul pe care premierul Victor Ponta a spus că îl alocă Parlamentului. Acest buget rămâne neschimbat față de anul trecut, în ciuda faptului că numărul parlamentarilor a crescut cu aproape o cincime, ajungând la 588.

Până în acest moment, după mai bine de două săptămâni de discuții, parlamentarii nu s-au înțeles nici măcar asupra principiilor reducerilor bugetare. Au fost făcute mai multe propuneri, între care tăierea sumelor de la cazare de la 7.800 la 3.800 de lei pe lună, reducerea cheltuielilor forfetare de la 10.000 la 7.000-8.000 de lei pe lună sau micșorarea diurnei și a cheltuielilor de transport. Toate aceste beneficii sunt prevăzute în Legea privind statutul senatorilor și deputaților și de aceea luni ar trebui votate modificări ale acestui act legislativ, în actuala sesiune extraordinară.

Fără modificarea acestei legi nu se poate lua nicio decizie, iar parlamentarii, cel mai probabil, nu vor reuși să se încadreze în bugetul de 198 de milioane de lei, cât a fost anul trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri