Video Exclusiv Rareș Bogdan: E prima dată când UDMR a căzut între scaune, cu nasul în țărână. Totul a pornit de la o idee a lui Ciolacu și Grindeanu

Data actualizării: Data publicării:
Prim vicepreședintele PNL Rareș Bogdan susține Declarații de presă la finalul ședinței BPN a PNL, la Palatul Parlamentului din București, pe 6 aprilie 2023.
Rareş Bogdan, prim vicepreședintele PNL. Foto: George Călin/Inquam Photos

Europarlamentarul Rareş Bogdan a susținut, sâmbătă în emisiunea În fața ta, că nu PNL a scos UDMR de la guvernare și că ieșirea Uniunii "a fost generată de o idee care a apărut în PSD din partea lui Ciolacu și a lui Grindeanu de a nu ceda Ministerul Transporturilor". "E prima dată când au căzut (UDMR - nr.) între scaune, cu nasul în țărână, că au forțat lucruri care nu trebuiau forțate", a spus Rareș Bogdan.

"Nu am scos UDMR de la guvernare, ei erau proverbiali pentru negocierea lor. E prima dată când au căzut între scaune, cu nasul în țărână, că au forțat lucruri care nu trebuiau forțate.

Ieșirea a fost generată de o idee care a apărut în PSD din partea lui Ciolacu și a lui Grindeanu de a nu ceda Ministerul Transporturilor. Totul s-a întâmplat de la Ministerul Transporturilor,

Dacă rămâneam pe protocolul semnat, niciodată nu s-ar fi propus o rearanjare la ministere, dar pentru că domnii de la PSD doreau neapărat să continue cu  Grindeanu, pentru ca Ciolacu să-l aibă în ograda sa și să nu-l lase să zburde liber la Camera Deputaților, a apărut această problemă.

PNL era într-o situație imposibilă, practic pierdea Ministerul Transporturilor considerat ministerul cu cele mai multe realiză. PNL a vrut doar respectarea protocolului. Doar că protocolul însemna că Ministerul Transporturilor e la noi. PSD ne-a propus Ministerul Dezvoltării.", a declarat Rareș Bogdan.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus în urmă cu câteva zile la interviurile Digi24.ro că nu PSD este cel care a vrut scoaterea UDMR de la guvernare și că UDMR a avut miniștri buni, dar "nu au dorit o anumită flexibilitate". "Niște colegi extraordinari, repet, dar guvernarea și majoritatea nu stăteau în UDMR", a mai afirmat Grindeanu,.

Rareș Bogdan: Suntem condamnați să guvernăm. Din păcate, împreună cu PSD

Întrebat în legătură cu afirmația liderului UDMR, Kelemen Hunor, făcută în Parlament, când a fost votat Guvernul Ciolacu - "Domnule Ciolacu, aveți grijă de PNL. Aveți grijă să nu se trezească", Rareș Bogdan a răspuns: "Liberalii nu dorm, dar au un bun simț exagerat. Ar trebui să fie mult mai apăsați, noi trebuie să ne apărăm identitatea
Trebuie să venim cu idei liberale, proiecte liberale. Timp de 3-4 luni am discutat exclusiv de zona bugetară, noi nu am vorbit despre zona privată."

Citește și: Kelemen îi ironizează dur pe foștii parteneri de guvernare: „Felicitări! Sunteți cel mai de succes guvern din istoria României” 

El a mai spus că PNL a războiul din Ucraina a forțat constituirea coaliției cu PSD.

"Nu putem pleca de la guvernare, pur si simplu nu putem pleca. Suntem condamnați să guvernăm. Din păcate, împreună cu PSD.

Războiul din Ucraina ne-a obligat să facem această coaliție.

În primele 4 – 5 luni de la război nu știam încotro se duce, nu știam capacitatea pe care o are armata rusă de a face rău la nivel de a cuceri teritorii, nu știam că sunt atât de prost pregătiți și că Ucraina are capacitatea de a lupta așa puternică.

Aveam nevoie de stabilitate. Ăsta a fost unul din motivele constituirii coaliției.

Noi nu ieșim de la guvernare", a spus Rareș Bogdan.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri