Rareș Bogdan, mesaj pentru PSD, înainte de sedința Coaliției: „S-a terminat cu binele!”

Data actualizării: Data publicării:
rares bogdan face declaratii
Foto: Inquam Photos / George Călin

Rareș Bogdan a declarat luni că PNL nu va părăsi guvernarea, dar nici nu va mai accepta atacuri la adresa partidului venite din partea PSD. „S-a încheiat cu binele” a spus europarlamentarul liberal. De asemenea, acesta a spus că PNL a stabilit o „linie roșie” cu privire la măsurile fiscale avute în vedere de Guvern. 

Rareș Bogdan:PNL nu părăsește guvernarea, nu părăsește corabia atunci când e greu, în plină furtună. Ne-am asumat guvernarea în timpul pandemiei, la începutul războiului din Ucraina și în vremurile extrem de complicate ale crizei energetice, nu avem niciun motiv să părăsim guvernarea, dar vom fi extrem de duri începând de acum, și trebuie să fim tratați pe picior de egalitate, pentru că nu mai acceptăm niciun fel de atac și niciun fel de încercare de a izola PNL, sau de a pune la colț primarii noștri, președinții de CJ, sau reprezentanții noștri din teritoriu.

În ultimele luni nu am fost pe picio de egalitate, PSD a încercat să domine această coaliție și să-și impună punctele de vedere, iar noi, din păcate, dintr-o eleganță și dintr-un spirit de a păstra această coaliție pentru stabilitatea României și pentru că suntem cei care am promis atât partenerilor euroatlantici, în contextul războiului din Ucraina, cât și partenerilor noștri de la Bruxelles, și românilor că nu vom produce în niciun caz cutremure la nivelul României, într-o zonă unde vedeți că Ungaria se îndepărtează de la ceea ce înseamnă stat de drept și democrație, Turcia este într-o veșnică mișcare între autocrație și democrație, Balcanii sunt în vrie, doar de România ar mai fi nevoie pentru a crea o furtună perfectă în această zonă.

Noi suntem conștienți de asta, avem responsabilitate și suntem oameni cât se poate de raționali, numai că așa nu se mai poate. Lucrurile nu mai merg ca până acum. S-a încheiat cu partea de răbdare, am lăsat prea mult capul plecat, am fost mult prea răbdători cu cei care atunci când au văzut că ne dorim foarte mult ca românii să nu sufere, și să guvernăm pentru România înainte de orice, și nu pentru interesul unui partid, sau al unui lider politic, au crezut că e formă de slăbiciune. Vă asigur că nu suntem deloc slabi.

Am fost baieții mult prea cuminți din coaliție. Vom deveni băieții extrem de agresivi, extrem de duri și extremi de radicali din coaliție. S-a încheiat cu binele.

Vom avea o poziție extrem de clară. Când va fi atacat un prim-vicepreședinte ca Dan Motreanu, de către personaje marginale, care consideră că pot să crească atacând un lider de talia lui, sau a lui Emil Boc, sau Ilie Bolojan, sau a lui Nicolae Ciucă vom acționa cu supramăsură.

În momentul în care va fi atacată Raluca Turcan, sau Cătălin Predoiu, sau Alina Gorghiu, George Flutur, sau Rareș Bogdan nu vom mai tăcea, și vom lăsa gurile de foc să acționeze pe loc, în momentul în care se va întâmpla asta.

Noi știm să respectăm, dar trebuie să fim respectați.

Referitor la măsurile fiscale. Sunt multe care vor dăuna, dar în același timp trebuie să ne uităm care este reversul medaliei. Reversul medaliei este să pierdem fondurile europene.

Sunt câteva linii roșii pe care PNL și le-a asumat. Iar acestea înseamnă așa - nu suntem de acord și nu vom trece în actul de asumare care va fi unul emis de către Ministerul Finanțelor condus de PNL, dar asumat de premierul Ciolacu și guvernul Ciolacu, un guvern PNL-PSD, nu vom fi de acord cu creșterea impozitului pe dividende mai mult de 8%.

Deja este o creștere de la 5% la 8% făcută în urmă cu un an, deci 8% pentru dividende este suficient. Nu sunt de acord cu creșterea la 10% sau 14%.

De asemenea, nu suntem de acord cu scăderea plafonului la microîntreprinderi de la 500.000 de euro. Plafonul trebuie să rămână la 500.000 de euro. Sigur, până în 2017, dacă vă amintiți, plafonul era de 100.000 de euro. Plafonul de 500.000 de euro ajută microîntreprinderile, și vorbim de 360.000 de microîntreprinderi în România, care se încadrează în acest plafon.

La fel, nu suntem de acord, pentru că este un atac directla proprietate, și acest lucru nu putem să-l concepem în anul 2023, cu impozitarea cu 1% a proprietăților cumulate.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri