Rareș Bogdan spune că la întoarcerea lui Ciolacu din SUA se va discuta în Coaliție scandalul cu ambasadorul Muraru

Data actualizării: Data publicării:
ciolacu si muraru la muzeul holocaustului din washington
Marcel Ciolacu alături de Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA, în vizită la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington. Foto X

Prim-vicepreședintele liberal Rareș Bogdan a declarat, marți, la Digi24 că după ce Marcel Ciolacu va veni din SUA va exista o discuție în Coaliție despre scandalul cu ambasadorul român în Statele Unite, Andrei Muraru. 

"E periculos (acest scandal - n.r.), cel care are apanajul, potrivit Constituției, de a retrage ambasadori și de a trimite ambasadori e președintele României.

Un ambasador nu are culoare politică sau trimitere politică. Tu trebuie să folosești ambasada ca să sprijini demersurile tale la întâlniri. Nu putea aduce decât un plus un ambasador care a dovedit, de când e acolo, că a făcut lucruri excepționale la nivelul comunității, la nivelul relațiilor cu Departamentul de Stat, cu Casa Albă", a declarat Rareș Bogdan.

El a spus că la întoarcerea lui Marcel Ciolacu, se va discuta "cu siguranță" această problemă în Coaliție.

"Chiar dacă Andrei Muraru nu e colorat politic, pentru România e important să folosim fiecare reprezentant diplomatic în scopul statului român.

Prezența lui Muraru în cadrul delegației premierului nu putea aduce decât un plus. Această dispută umbrește vizita premierului în SUA. Astfel de lucruri contează extrem în diplomație", a adăugat Rareș Bogdan.

Marcel Ciolacu a declarat că, dacă ar fi fost în locul lui Klaus Iohannis, l-ar fi retras de urgență din funcție pe ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, după reacţia acestuia în timpul vizitei oficiale pe care premierul o efectuează în SUA. Reacţia premierului vine după ce ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a afirmat că a fost exclus de la întâlnirele politice pe care premierul Marcel Ciolacu le va avea în Statele Unite ale Americii şi a declarat, la întâlnirea cu românii din SUA, că rolul său în această vizită s-a încheiat. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri