Reacția PNL după decizia CCR: Să aprobăm urgent OUG 14

Data actualizării: Data publicării:
turcan

După ce magistrații constituționali au decis, astăzi, că nu pot admite sesizarea Avocatului Poporului pe tema OUG 13, pe motiv că actul normativ a fost deja abrogat, conducerea PNL face o nouă solicitare majorității parlamentare PSD-ALDE: să fie adoptată urgent OUG 14, care a abrogat ordonanța de modificare a Codurilor penale.

TURCAN sursa pnl.ro

Am aflat de decizia Curții Constituționale, pe care nu intenționez să o comentez. Este clar acum că ultima cale de a preveni intrarea în vigoare a OUG 13 este ca aceasta să fie respinsă de Parlament, concomitent cu adoptarea OUG 14. PNL a cerut ca acest lucru să se petreacă în procedură de urgență, însă majoritatea PSD-ALDE a ignorat acest apel. Revin cu solicitarea ca săptămâna viitoare ambele Ordonanțe de Urgență să treacă prin Parlament și să nu fie ținute prin sertare pentru a pregăti cine știe ce alte nenorociri în domeniul legilor penale”, a reacționat, pe Facebook, președintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

O declarație la cald a făcut și Alina Gorghiu, fostul lider al liberalilor: „CCR a constatat că sesizarea pe OUG 13, cea dedicată domnului Dragnea, liderul maxim, e inadmisibilă. Motivul simplu: nu se mai poate pronunța pe o ordonanță abrogată. Le cer celor de la PSD, lui Dragnea și majorității lor, ca luni să avem în Parlament un singur obiectiv: să votam OUG 14, cea care abrogă OUG 13, pentru că nu face bine nimănui că nu se curmă frica publică legată de faptul că abuzul OUG 13 poate deveni curând realitate. Deci, domnilor, hai sa nu mai întrețineți tensiunea socială și sa rezolvăm repede problema”.

Curtea Constituțională a respins, ca inadmisibilă, sesizarea depusă de Avocatul Poporului în legătură cu OUG 13, care aducea mai multe modificări Codurilor penale, inclusiv în ceea ce privește dezincriminarea parțială și mascată a unor infracțiuni. Potrivit președintelui Valer Dorneanu, sesizarea nu a putut fi admisă pentru că OUG 13 a fost abrogată și nu a produs efecte juridice.

Anterior, miercuri, CCR a respins și sesizările CSM și președintelui Klaus Iohannis, decizând că nu s-a produs un conflict juridic de natură constituțională ca urmare a adoptării de către Guvernul Grindeanu a OUG 13.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri